Beslagla 21 mill. i helerisak

To brødre bosatt i Oslo er tiltalt for narkotikaheleri av hele 21 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet får opplyst, skal dette være den største narkohelerisaken som er avdekket i Norge. Tiltalen er da også tatt ut etter ordre fra riksadvokat Tor-Aksel Busch.

Politiet har beslaglagt 21 millioner kroner som angivelig er utbytte av narkosalg, og som påtalemyndigheten vil legge ned påstand om å inndra til fordel for statskassa.

To millioner i kontanter

I narkolageret på BI skal brødrene sammen med den omtalte tredjepersonen ha oppbevart 3,6 kilo heroin, 13,8 kilo hasj, 200 gram kokain og over to millioner kroner, ifølge tiltalen.

Strafferammen for forbrytelsene brødrene er tiltalt for, er 21 års fengsel.

Drap på gravlund

Det var et drap som for alvor satte politiet på sporet av denne saken.

31. mars i fjor ble norsk-marokkaneren Abdelhak Darrazi (27) skutt og drept på Nordre gravlund i Oslo. Politiet etterforsket saken fra første stund som et oppgjør i hovedstadens knallharde narkomiljø.

Den drepte, Abdelhak Darrazi, var student på BI. Etter at han ble skutt, undersøkte politiet skapet hans på BI i Trondheimsveien 2. Der fant politiet store mengder narkotika i begynnelsen av april i fjor.

Fant kontanter

25. juni i fjor aksjonerte politiet mot hans to brødre på Tøyen i Oslo, og fant til sammen over 21 millioner kroner i kontanter.

I tiltalen skriver statsadvokaten at narkoheleriet har skjedd under særdeles skjerpende omstendigheter.

-  Heleriet er grovt, særlig fordi det er lagt vekt på hva slags straffbar handling utbyttet stammer fra, verdien av utbyttet, samt art og mengde av narkotisk stoff utbyttet knytter seg til, ifølge statsadvokaten.

Nekter straffskyld

Forsvarer John Chr. Elden sier til Dagbladet at hans klient nekter straffskyld.

-  Han har dokumentert låneopptak av 19 millioner kroner som ble funnet på Tøyen, og kjenner ikke til narkotikaen og pengene på BI, sier advokat John Chr. Elden.

Etter det Dagbladet får opplyst, forklarer klienten at han lånte pengene av en bekjent da han var i Marokko for å begrave broren som ble skutt på kirkegården.

Den påståtte dokumentasjonen fra Marokko er framlagt i Oslo tingrett, men dommeren har opprettholdt politiets beslag av millionene.

TO MILLIONER I KONTANTER: I BIs lokaler i Trondheimsveien 2 i Oslo skal to brødre og en tredjeperson ha oppbevart 3,6 kilo heroin, 13,8 kilo hasj, 200 gram kokain og over to millioner kroner, ifølge tiltalen.
DREPT: Abdelhak Darrazi.