Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beslagla 2500 objekter i «slavehuset»

Enorm etterforskning mot par siktet for slaveri.

TILBAKEHOLDNE: Kevin Hylan (t.v) og stasjonssjef Steve Rodhouse (hvit skjorte) var tilbakeholdne om paret som har blitt sluppet ut etter kausjon. Foto: Keit Hammett/Dagbladet
TILBAKEHOLDNE: Kevin Hylan (t.v) og stasjonssjef Steve Rodhouse (hvit skjorte) var tilbakeholdne om paret som har blitt sluppet ut etter kausjon. Foto: Keit Hammett/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): To 67-åringer i bydelen Lambeth i Sør-London ble torsdag pågrepet av Metropolitan Police.

En malaysisk kvinne (69) en irsk kvinne (57) og en britisk kvinne (30) skal ha blitt holdt i huset i over 30 år.

Londonpolitiets menneskehandelgruppe har satt i gang en enorm etterforskning i saken, som i er den største i sitt slag i Storbitannia.

2500 beviser Klokka halv åtte torsdag morgen mannskapet i menneskehandelgruppa til mot huset.

Politiet brukte tolv timer på å gjennomsøke huset. I løpet av disse tolv timene samlet det 55 poser med bevis. På en pressekonferanse fredag ettermiddag opplyste politiet at de hadde tatt 2500 beslag som kunne føre dem videre i saken.

- Vi har satt i gang en massiv etterforskning i saken. Den har et enormt omfang og det er snakk om et tidsspenn som skal være 30 år, sa stasjonssjef Steve Rodhouse under pressekonferansen.

Det er 37 mennesker i menneskehandelgruppa til Metropolitan Police. Alle disse jobber nå med etterforskningen av saket mot de to 67-åringene i Lambeth.

- Høyt kvalifiserte betjenter jobber  med saken. Vi prøver å finne ut hva som har skjedd i løpet av de siste 30 åra. Dette kan ta uker eller måneder. Vi har mye erfaring med å få forklaringer fra ofre som har blitt utsatt for fysisk, seksuell og følelsesmessig misbruk. Bare å fortelle hva som har skjedd med dem er i seg selv traumatiserende, sa sjef for menneskehandelgruppa, Kevin Hyland.

Ute etter kausjon De to 67-åringene som er under etterforskning ble i går satt fri etter kausjon.

Da Dagbadet spurte om betingelsene for kausjonene under pressekonferansen, ville politiet ikke si mye om paret som er under etterforskning.

- Vi kan bekrefte at de ble sluppet fri etter å ha betalt kausjon. Den ene betingelsen er at de ikke får lov til å reise tilbake til eiendommen der de ble pågrepet. Vi har også passene deres, fortalte Rodouse.

UTSLITT:  Etterforsker Kevin Hyland virket utslitt  det første døgnet etter politiets pågripelse. Politiet varsler at etterforskningen av situasjonen til de tre kvinnene og hva de har blitt utsatt for, vil pågå lenge. Foto: Keith Hammett/Dagbladet
UTSLITT: Etterforsker Kevin Hyland virket utslitt det første døgnet etter politiets pågripelse. Politiet varsler at etterforskningen av situasjonen til de tre kvinnene og hva de har blitt utsatt for, vil pågå lenge. Foto: Keith Hammett/Dagbladet Vis mer

Politiet vil ikke gå nærmere inn på parets nasjonalitet men sier de har vært i England i lang tid.

Paret ble arrestert på 1970-tallet. Politiet ville ikke gi nærmere detaljer om denne pågripelsen.

Traumatisert Politiet har vært svært tilbakeholdne med informasjon både om paret som er under etterforskning, og om kvinnene som skal ha vært holdt i huset.

De tre kvinnene er nå i organisasjonen Freedom Charitys omsorg, og er ifølge Aneete Prem i Freedom Charity, sterkt traumatisert.

Politiet er derfor svært tilbakeholdene med informasjon om de involverte i saken.

- Vi må være nøye, slik at vi ikke gir ut informasjon som kan bidra til å identifisere de involverte i saken, sa stasjonssjef Steve Rodhouse.

HEKTISK: Freedom Charity-leder Aneete Prem har hatt en voldsom jobb etter at organisasjonen bidro til at politiet fikk reddet de tre kvinnene og pågrepet paret som har holdt dem innesperret. Foto: Keith Hammett/Dagbladet
HEKTISK: Freedom Charity-leder Aneete Prem har hatt en voldsom jobb etter at organisasjonen bidro til at politiet fikk reddet de tre kvinnene og pågrepet paret som har holdt dem innesperret. Foto: Keith Hammett/Dagbladet Vis mer