Beslagla 3,5 tonn kokain

10 personer arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanariske tollere og etterforskere fra politiet Guardia Civil bordet onsdag den venezuelanske fiskebåten Yemaya II hvor de fant 3,5 tonn kokain om bord. 10 personer ble arrestert under razziaen, skriver Canariposten.

Den venezuelanske fiskebåten Yemaya II ble bordet onsdag formiddag sør for Gran Canaria av kanariske tollere og etterforskere fra politiet Guardia Civil. Tollerne brukte sitt eget skip Petrel 1 i operasjonen som gikk under kodenavnet operacisn Gotersn.

Om bord i fiskebåten fant tollerne og politiet 3 500 kilo kokain som var gjemt under et falsk dekk i bunnen av båten. Det var ti besetningsmedlemmer om bord i fiskebåten og samtlige ble arrester i razziaen. Alle av de 10 besetningsmedlemmene var fra Venezuela.

Kokainet skulle til Spania for å fordeles før det skulle videresendes til flere europeiske land.

Tollerne og politiet kom på sporet av båten etter at de var blitt tipset av amerikansk politi som hadde overvåket båten da den la ut fra Venezuela.

Politiet har nå tatt arrest i fiskebåten som vil ankomme den militære havnen i Las Palmas førstkommende onsdag. Mannskapet vil da bli tiltalt og stilt for retten og kokainet vil bli strengt bevoktet mens det står lagret på militærbasen.

Kanariske tollere og politi har tidligere i år beslaglagt 13 tonn kokain og med det nye beslaget er man oppe i 16,5 tonn kokain.