KHAT: Disse to koffertene var stappet full av det narkotiske stoffet khat - da de ble oppdaget av tollere. MMS-foto: Fra tipser
KHAT: Disse to koffertene var stappet full av det narkotiske stoffet khat - da de ble oppdaget av tollere. MMS-foto: Fra tipserVis mer

Beslagla 45 kilo khat på bussen

Mann tatt på Svinesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I ettermiddag beslagla Tollvesenet 45 kilo khat på en rutebuss fra København via Malmø.

En tipser forteller at stoffet ble oppdaget i tre forskjellige kofferter da tollere med hunder kom inn i bussen på Svinesund.

- Det stemmer at vi har beslaglagt 45 kilo khat i en rutinekontroll av en rutebuss. En person er holdt tilbake og vil bli overbrakt til politiet, bekrefter kontorsjef Wenche Fredriksen hos Tollvesenet på Svinesund.

Det går flere forskjellige rutebusser fra hele Europa via København og gjennom Sverige til Norge. Tollerne gjør svært ofte narkotikabeslg på disse bussene.

- Vi har mye beslag på rutebusser. Det varierer mellom store beslag og brukere som har med litt til eget forbruk. I år har vi hatt tre store beslag av Rohypnoltabletter, sier Fredriksen.

Totalt ble det beslaglagt over 50000 tabletter.

Khat er et mildt narkotisk stoff som er svært populært i enkelte afrikanske miljøer. Stoffet var pakket i hampsekker som var puttet i vanlige kofferter som lå inne i bussen.

Et vitne forteller at da bussen kom til Oslo dukket det opp en mann som tydelig ventet på noen, og lette etter det som sannsynligvis var mannen som var pågrepet på Svinesund.