Donald Trump

Beslagla data fra politiske motstandere

Daværende president i USA, Donald Trump, og administrasjonen hans gikk hardt ut i jakta på lekkasjer.

ETTERFORSKET: Daværende justisminister, Jeff Sessions (t.h.), etterforsket lekkasjer knyttet til Donald Trumps kontakter med Russland. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File
ETTERFORSKET: Daværende justisminister, Jeff Sessions (t.h.), etterforsket lekkasjer knyttet til Donald Trumps kontakter med Russland. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Da Trumps justisdepartement etterforsket lekkasjer av hemmeligstemplet informasjon tidlig i presidentperioden hans, gikk de til et svært uvanlig og aggressivt steg.

De stevnet Apple for å få utlevert data fra minst to demokratiske politikere i etterretningskomiteen i Representantenes hus, i tillegg til rådgiverne deres og familiemedlemmer. En av dem var mindreårig. New York Times avslørte dette seint torsdag amerikansk tid.

Russland

Minst et dusin personer knyttet til etterretningskomiteen i 2017 og 2018 fikk data beslaglagt. Blant dem var den svært profilerte demokraten og nåværende leder av etterretningskomiteen, Adam Schiff, skriver avisa.

Det var påtalemyndigheten under den daværende og hardt pressede justisministeren, Jeff Sessions, som jaktet på kilder etter medieoppslag om kontakt mellom Trump-leiren og Russland. Men dataene de beslagla, skal ikke ha bevist noen bånd mellom etterretningskomiteen og lekkasjene, skriver New York Times.

Da William Barr overtok som Trumps justisminister, trappet han igjen opp etterforskningen av lekkasjer og Adam Schiff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer