Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beslagla ett tonn kinesiske katter som skulle bli servert på restaurant

I Vietnam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Hanoi har beslaglagt en lastebil fylt med ett tonn smuglede katter. De kom fra Kina og skulle ende sine dager på restaurant, ifølge lokalt politi.

- Vi fikk et tips og fant kattene da vi gjennomsøkte lastebilen, sier Cao Van Loc, visepolitisjef i bydelen Dong Da.

Kattene var stuet inn i trekasser, med haler og bein stikkende ut av sprinklene, viser bilder i avisa An Ninh Thu Do.

- Sjåføren sier han kjøpte kattene i grenseområdet i provinsen Quang Ninh. Alle kattene var fra Kina, sier visepolitisjefen til nyhetsbyrået DPA onsdag.

Kattene, som skulle ende sine liv i en restaurant i Nord-Vietnam, skal avlives, opplyser politiet. Eierens straff er en bot tilsvarende drøyt 2700 kroner for å ha fraktet varer uten tilstrekkelig dokumentasjon.

Kattekjøtt regnes som en delikatesse enkelte steder, spesielt nord i Vietnam, der katten kalles «liten tiger» og antas å bringe hell og lykke. Kjøttet blir vanligvis stekt eller grillet og servert i festlige lag, eller som snacks med et glass øl eller risvin til.

Ifølge lokale medier har kattekjøtt blitt mer populært i Vietnam de siste årene, noe som har ført til at smuglingen fra Kina har økt i omfang.

(NTB)