Beslagla ett tonn kinesiske katter som skulle bli servert på restaurant

I Vietnam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Hanoi har beslaglagt en lastebil fylt med ett tonn smuglede katter. De kom fra Kina og skulle ende sine dager på restaurant, ifølge lokalt politi.

- Vi fikk et tips og fant kattene da vi gjennomsøkte lastebilen, sier Cao Van Loc, visepolitisjef i bydelen Dong Da.

Kattene var stuet inn i trekasser, med haler og bein stikkende ut av sprinklene, viser bilder i avisa An Ninh Thu Do. - Sjåføren sier han kjøpte kattene i grenseområdet i provinsen Quang Ninh. Alle kattene var fra Kina, sier visepolitisjefen til nyhetsbyrået DPA onsdag.

Kattene, som skulle ende sine liv i en restaurant i Nord-Vietnam, skal avlives, opplyser politiet. Eierens straff er en bot tilsvarende drøyt 2700 kroner for å ha fraktet varer uten tilstrekkelig dokumentasjon.

Kattekjøtt regnes som en delikatesse enkelte steder, spesielt nord i Vietnam, der katten kalles «liten tiger» og antas å bringe hell og lykke. Kjøttet blir vanligvis stekt eller grillet og servert i festlige lag, eller som snacks med et glass øl eller risvin til.

Ifølge lokale medier har kattekjøtt blitt mer populært i Vietnam de siste årene, noe som har ført til at smuglingen fra Kina har økt i omfang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer