Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beslagla ett tonn med katter stuet sammen på lastebil. Skulle bli middag

Smuglet inn fra Kina til Vietnam.

TRANGT: Innestengt i pinetrange bur ble ett tonn katter kjørt i lastebil fra Kina til Vietnam. Kattene var på vei til å bli middag. Hva som skjer med kattene er foreløpig ikke bestemt. Foto: AFP / NTB Scanpix
TRANGT: Innestengt i pinetrange bur ble ett tonn katter kjørt i lastebil fra Kina til Vietnam. Kattene var på vei til å bli middag. Hva som skjer med kattene er foreløpig ikke bestemt. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Hanoi har beslaglagt en lastebil fylt med ett tonn smuglede katter. De kom fra Kina og skulle ende sine dager på restaurant, ifølge lokalt politi.

- Vi fikk et tips og fant kattene da vi gjennomsøkte lastebilen, sier Cao Van Loc, visepolitisjef i bydelen Dong Da.

Kattene var stuet inn i trekasser, med haler og bein stikkende ut av sprinklene, viser bilder i avisa An Ninh Thu Do.

- Sjåføren sier han kjøpte kattene i grenseområdet i provinsen Quang Ninh. Alle kattene var fra Kina, sier visepolitisjefen til nyhetsbyrået DPA.

SMUGLET: Kattene ble smuglet inn til Vietnam fra Kina. Foto: AFP / NTB Scanpix
SMUGLET: Kattene ble smuglet inn til Vietnam fra Kina. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Kattene, som skulle ende sine liv i en restaurant i Nord-Vietnam, skal avlives, opplyser politiet. Eierens straff er en bot tilsvarende drøyt 2700 kroner for å ha fraktet varer uten tilstrekkelig dokumentasjon.

Kattekjøtt regnes som en delikatesse enkelte steder, spesielt nord i Vietnam, der katten kalles «liten tiger» og antas å bringe hell og lykke. Kjøttet blir vanligvis stekt eller grillet og servert i festlige lag, eller som snacks med et glass øl eller risvin til.

Ifølge lokale medier har kattekjøtt blitt mer populært i Vietnam de siste årene, noe som har ført til at smuglingen fra Kina har økt i omfang.

(NTB)

«DELIKATESSE»: Kattekjøtt regnes som en delikatesse i Vietnam. Foto: AFP / NTB Scanpix
«DELIKATESSE»: Kattekjøtt regnes som en delikatesse i Vietnam. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer