Beslagla flere skytevåpen i narkoaksjonen

Politiet mistenker at flere av de siktede i narkosaken deltok i planleggingen av et ran. I går ble ni menn varetektfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ni av dem som ble pågrepet i politiaksjonen mandag ble i Oslo tingrett i går varetektsfengslet i fire uker. Blant dem er Nokas-dømte Metkel Betew, samt en tidligere elitespiller i basketball.

Sistnevnte er siktet for såkalt ransforbund etter straffeloven §269. Det vil si at politiet mistenker at han sammen med noen andre har planlagt å begå et ran. Mannen, som har flere landslagskamper for Norge i basketball, er den eneste av de ni som er siktet for ransforbund

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Ruth Cecilie Rygg, som møtte i retten for mannens forsvarer Bjørn Stordrange.

- Aktuelt å utvide siktelsen Politiadvokat Line Presthus sier siktelsen mot mannen er generell.

- Jeg kan ikke gå så mye inn i den saken. Vi etterforsker fortsatt hva som kunne vært et mulig ransobjekt, sier Presthus til Dagbladet.

- Mistenker politiet at det planlagte ranet var nært forestående?

- Det kan jeg ikke si noe om.

- Bare èn av de ni som er varetektsfengslet er siktet for ransforbund. Er det aktuelt å utvide siktelsen mot noen av de andre?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.