Beslagla jaktrifle i guttens hjem

9-åringen som avfyrte to skudd ved Kanebogen barneskole i Harstad.

SKJØT MED HAGLE: En ni år gammel gutt avfyrte i går to skudd i skolegården på Kanebogen skole i Harstad. Foto: Håkon Ruud
SKJØT MED HAGLE: En ni år gammel gutt avfyrte i går to skudd i skolegården på Kanebogen skole i Harstad. Foto: Håkon RuudVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Harstad har tatt beslag i en jaktrifle hjemme hos niåringen som avfyrte to skudd ved Kanebogen barneskole i Harstad i går.

Både haglen, som gutten hadde med seg i skolegården, og riflen som ble beslaglagt hjemme hos gutten, var registrert på guttens far, opplyser stasjonssjef ved Harstad politistasjon, Geir Pedersen, til NTB.

Pedersen sier at faren hadde våpenkort og tillatelse til å ha de to jaktvåpnene.

Hvordan våpen og ammunisjon ble oppbevart i huset ønsker Pedersen ikke å si noe om, ut over at det var ammunisjon i huset.

- Vi skal avhøre faren på et senere tidspunkt. Før vi har gjennomført dette avhøret ønsker vi ikke å gå ut med detaljer om hvordan våpen og ammunisjon ble oppbevart, sier Pedersen.

Selv om gutten som avfyrte skuddene i skolegården bare er ni år gammel, vil denne saken bli etterforsket av politiet på vanlig måte.

Den vil bli henlagt som straffesak på grunn av guttens alder, ifølge politiet.

Oppfølgingen overfor gutten blir det barnevernet og andre instanser som tar seg av.

Politiet vet foreløpig ikke hvilke hensikter gutten hadde med våpenet.

- Vi skal gjennomføre avhør med andre som var i nærheten, og som har hatt med gutten å gjøre. Foreløpig kan ikke vi si noe bestemt om guttens hensikter, sier Pedersen.

Han er kjent med at familiens bistandsadvokat, Tore Mevik, på et foreldremøte har opplyst at gutten er blitt mobbet på Kanebogen barneskole.

(NTB)