STORT BESLAG:   100 kilo kokain, til en markedsverdi på omkring en kvart milliard kroner, er beslaglagt på Aarhus Havn, skriver Ekstra Bladet. Foto: GoogleMaps.
STORT BESLAG: 100 kilo kokain, til en markedsverdi på omkring en kvart milliard kroner, er beslaglagt på Aarhus Havn, skriver Ekstra Bladet. Foto: GoogleMaps.Vis mer

Beslagla kokain verdt 250 millioner kroner

Mann fengslet i hemmelighet i en av historiens største narkosaker i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Danmark): 100 kilo kokain, til en markedsverdi på omkring en kvart milliard kroner, er beslaglagt på Aarhus Havn, skriver Ekstra Bladet.

En lastebilsjåfør ble anholdt på containerhavnen, i forbindelse med den gigantiske narkobeslaget, onsdag før påske.

Oppdagdet ved tilfeldighet Det hele skjedde bak lukkede dører, noe som betyr at ingen opplysninger slipper ut i offentligheten, det betyr også ordlyden i siktelsen, skriver den danske avisen.

- Jeg kan bekrefte at vi har foretatt ett beslag. Det er det eneste jeg kan og vil si, sier sjefen for organisert kriminalitet i Østjyllands Politi, Merete Olesen.

Det var i forbindelse med en rutinesjekk av kjøleanlegget den store mengden med kokain dukket opp.

- Enkelt bytte I februar foretok politiet flere narkobeslag ved den danske vestkysten.

Den gang fortalte Jørn Rise, formann for Dansk Toll og Skatteforbund at Danmarks kyst og havn er vidåpne for import av narkotika og at myndighetene nærmest har gitt opp jakte på å stoppe narkosmuglerne.

- Hvis vi sammenligner oss med naboland som Tyskland og Sverig, så er Danmark et enkelt bytte for narkogangstere, sa Rise til Ekstra Bladet.

Nordmann skutt Også Norge har vært det en stygg episode involvert import av hasj via Danmark. Stein Kjetil Fredriksen (49) ble skutt og drept av dansk politi 7. januar.

Skuddvekslingen skjedde i Aalbæk mellom Skagen og Frederikshavn.

Tjenestefolk fra det danske etterretningspolitiet (PET) ventet på narkotikasmuglere i havna, og da de mistenkte smuglerne oppdaget dette, forsøkte de å flykte i hurtigbåten sin.

De tre nordmennene forsøkte å smugle 250 kilo med hasj.