Beslagla mafiaverdier for 17 milliarder kroner

Razzia i Italia mot kokain-grossister og hvitvaskere.

RAZZIA:  Italiensk politi under en razzia i Sinopoli i Sør-Italia 7. mai i år mot en en virksomhet som var mistenkt for å være styrt av  'ndargheta-mafiaen. Razziaen hadde utgangspunkt i kokain-beslag i et pizzeria i Queens i New York. Foto: Adriana Sapone, AP/NTB Scanpix.
RAZZIA: Italiensk politi under en razzia i Sinopoli i Sør-Italia 7. mai i år mot en en virksomhet som var mistenkt for å være styrt av 'ndargheta-mafiaen. Razziaen hadde utgangspunkt i kokain-beslag i et pizzeria i Queens i New York. Foto: Adriana Sapone, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Italiensk politi har beslaglagt mafiaverdier for to milliarder euro - over 17 milliarder kroner, opplyser politiet i Roma

Aksjonen er den siste i en lang rekke mot ulike mafiaorganisasjoner. Denne gang var det 'Ndrangheta-mafiaen i Calabria i Sør-Italia politiet slo til mot.

Nettverket kontrollerer mye av kokainhandelen i Europa og har over 1 500 lokaler for pengespill, 82 nettsteder for pengespill, 60 selskaper av ymse slag og tallrike eiendommer, ifølge politiet.

Påtalemyndigheten har utstedt arrestordrer på 28 personer som er mistenkt for å drive spilleimperiet. Ytterligere 23 er satt i husarrest eller pålagt meldeplikt.

- Organisasjonen har hvitvasket enorme summer ved bruk av spillekontoer som står på brukere, noen vel vitende om hva som foregikk, andre ikke, opplyser politiet, ifølge AFP.

- Alvorlig slag
Nettverket strakte seg til flere land, og organisasjonen har selskaper i Østerrike, Malta, Romania og Spania. Disse har politiet nå tatt kontroll over.

Innenriksminister Angelino Alfano beskriver aksjonen i Calabria-regionen som et alvorlig slag for 'Ndrangheta-mafiaen.

Aksjonen skjer to uker etter at myndighetene beslagla verdier for 1,6 milliarder euro hos en siciliansk mafiaklan.

Det dreier seg om 33 selskaper, hundrevis av bygninger, 80 bankkontoer, og titalls forsikringspoliser kjøretøyer.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer