Beslagla narko i 10.000 meters høyde

Bodø: Det er ikke særlig lurt å ta fram narkotika om bord på et passasjerfly. Særlig ikke om en av medpassasjerene er politimester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det fikk en ung mann fra Østlandet erfare for et par uker siden. Mannen var passasjer på en SAS-maskin på vei fra Gardermoen til Bodø. I 10.000 meters høyde oppdaget en flyvertinne at mannen hadde narkotika liggende fremme. Hun fryktet at passasjeren kunne utgjøre en sikkerhetsrisiko om bord, og siden hun hadde gjenkjent en av passasjerene som Bodøs politimester Bjørn Hareide ba hun ham om hjelp, skriver Nordlands Framtid.

Hareide, som var i sivil og på vei hjem fra en tjenestereise i hovedstaden, gikk øyeblikkelig til aksjon. Han beslagla narkotikaen, og stilte seg samtidig slik med kroppen at han ville hindret et eventuelt forsøk fra mannen i å ta seg inn i cockpiten.

Hareide sørget også for at flybesetningen alarmerte Bodø politistasjon om at uniformerte tjenestemenn måtte stille på flyplassen når flyet landet. Men da politiet skulle hente ut mannen, ville han absolutt ikke av i Bodø. Han satte seg kraftig til motverge, og dermed måtte Hareide trå til nok en gang og gi sine tjenestemenn en hjelpende hånd.

På mannen ble det for øvrig funnet 100 gram hasj og 60 tabletter som trolig er ecstasy.

(NTB)