Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beslagla over to tonn sprengstoff

Egyptisk politi fant over to tonn sprengstoff på Sinai-halvøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Egyptisk politi har beslaglagt over to tonn sprengstoff, melder nyhetsbyrået Reuters. Hva sprengstoffet skulle brukes til er under etterforskning, men egyptisk politi antar at at ett tonn eksplosiver som ble funnet 30 kilometer øst for Gazastripen skulle smugles over grensen til Palestina. Ett annet parti som ble funnet i Ismailiya, øst for Suez, er antatt å skulle benyttes av en militant egyptisk gruppe, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Dette er det andre store beslaget av sprengstoff på Sinaihalvøya den siste uka. Den 27. oktober sikret egyptisk politi ett tonn sprengstoff i Rissa-fjellene, 30 kilometer øst for Israel.

Smuglerruter over grensa fra Sinai over til Gaza og Israel har lenge vært en inntektskilde for enkelte Bedouiner i området. Smuglingen involverer våpen, sigaretter og utlendinger som søker arbeid i Israel.

- Stor arbeidsløshet driver deler av lokalbefolkningen i området til å involvere seg i denne typen smugling, sa Sheik Mohammed el-Ghanem, som leder en lokal klan i området, til nyhetsbyrået Associated Press.

Israel har gjentatte ganger beskyldt Egypt for ikke å gjøre nok for å stanse våpensmuglig over grensa, spesielt gjennom tunneler. Egypt benekter dette, men har nylig uttalt at de vil bruke mer ressurser for å bekjempee den illegale trafikken.

Islamske militante har gjennomført tre større bombeangrep i Sinais turistområder siden 2004. I alt 124 mennesker har blitt drept i disse angrepene.

Sinai-halvøya