Beslagla skytevåpen etter Bandidos-slagsmål

Tre medlemmer av mc-klubben siktet for vold etter melding om skyting i Bandidos-huset. Én mann ligger på sykehus.

VÆPNET AKSJON: Politiet måtte bruke store ressurser på å rykke ut til Bandidos-bygget på Etterstad da det ble meldt om bruk av skytevåpen. Foto: NINA HANSEN
VÆPNET AKSJON: Politiet måtte bruke store ressurser på å rykke ut til Bandidos-bygget på Etterstad da det ble meldt om bruk av skytevåpen. Foto: NINA HANSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tre menn som ifølge politiet er medlemmer av mc-klubben Bandidos er siktet for legemsbeskadigelse, etter at de i 20-tida i går var involvert i en konfrontasjon med to utenforstående menn som skal ha oppsøkt klubblokalet på Etterstad i Oslo.

Én mann skal ha blitt grundig banket opp med et slagvåpen og ble fraktet til Ullevål universitetssykehus. Det ble også hørt våpentrusler og skudd fra bygningen under sammenstøtet, og politiet rykket ut med bevæpnede mannskaper

- Dette dreier seg ikke om et oppgjør i Bandidos i den forstand. Såvidt vi forstår skjedde dette da ubudne gjester dukket opp ved denne bygningen og havnet i en konfrontasjon med folk i mc-klubben som utgjorde vaktholdet på stedet, opplyser Einar Aas, sjef ved seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Det var i morges ikke avklart om det faktisk ble løsnet skudd eller hvem av partene som i så fall sto bak, men politiet gjorde flere beslag i Bandidos-lokalene.

- Jeg kan bekrefte at det ble funnet skytevåpen på stedet. Nå skal de involverte avhøres, og før det er gjort kjenner vi ikke detaljene i hendelsesforløpet, sier Aas.

Etter det Dagbladet får opplyst, er mennene som oppsøkte Bandidos to brødre som knyttes til tidligere uoverenstemmelser med folk i mc-miljøet.

Det er imidlertid ikke forventet at slagsmålet vil utløse nye sammenstøt blant de kriminelle elementene i motorsykkeklubbene.