Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beslagla tre tonn narkotika under gigantoperasjon

182 personer ble pågrepet under raidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 3000 politifolk og soldater deltok i den omfattende operasjonen som skulle knekke narkobandene i landsbyen Bosche i Lufeng i Guangdong-provinsen i Kina sist helg.

- Narkoproduksjonen i landsbyen har vært klan-basert, industrialisert og med lokal beskyttelse, sier politiet i en uttalelse.

Myndighetene brukte i tillegg helikoptre og speedbåter i jakten på medlemmer av de 18 narkobandene som herjer i havnebyen 200 km nordøst for Hongkong.

182 medlemmer skal ha blitt pågrepet, ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Rekordbeslag Politiet fant flere fulle tønner av det narkotiske stoffet metamfetamin.

Ifølge BBC ble det gjort beslag av hele tre tonn metamfetamin.

I tillegg ble det tatt beslag i 23 tonn med råvarer til bruk i framstillingen av det sentralstimulerende stoffet.

GIGANTOPERASJON: Paramilitære politimenn bar ut tønner med metamfetamin fra landsbyen Boshe i Lufeng i Guangdong-provinsen i Kina. Politiet beslagla hele tre tonn av det narkotiske stoffet. Foto: Reuters/NTB Scanpix
GIGANTOPERASJON: Paramilitære politimenn bar ut tønner med metamfetamin fra landsbyen Boshe i Lufeng i Guangdong-provinsen i Kina. Politiet beslagla hele tre tonn av det narkotiske stoffet. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Beslaget er det største som noensinne er gjort i Guangdong-provinsen, der en stor del av narkotikaen til det kinesiske marked har sitt opphav.

Tre politifolk kom til skade under det store raidet, men de skal ikke være alvorlig skadd.

Svært populært Metamfetamin er svært populært blant narkomane kinesere, og bare heroin er mer etterspurt, går det fram av en rapport fra FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC), melder NTB.

Rapporten anslår at det i 2012 ble omsatt heroin og metamfetamin til en verdi av over 185 milliarder kroner i Kina og Sørøst-Asia.

RAID: Her står politibilene på rekke og rad under raidet. Foto: Reuters/NTB Scanpix
RAID: Her står politibilene på rekke og rad under raidet. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer