Beslagla våpen

Politiet i Drammen har beslaglagt fire våpen og et hagleløp hjemme hos den siktede eksmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammen tingrett bestemte i går at 40-åringen fortsatt skal holdes fengslet med isolasjon i to uker. Eksmannen til det 35 år gamle bombeofferet er registrert med ei salongrifle, rifle, kombi (hagle/rifle) og et hagleløp i politiets våpenregister.

Søndre Buskerud politidistrikt opplyser at politiet nå har beslaglagt våpnene.

- Det er ikke kommet fram opplysninger om at mannen har misbrukt disse våpnene. Han er ivrig jeger, og våpnene var oppbevart etter forskriftene, sier mannens forsvarer, Frode Sulland.

Kvinnens familie hevder at 40-åringen i alle år har vært våpenfiksert, men at han aldri har gjort tilnærminger eller truet noen i den nærmeste omgangskrets. Ifølge familien ble han i en periode nektet av politiet å oppbevare våpen hjemme. Våpnene skal ha blitt overlatt til mannens familie.

Venner av paret sier til Dagbladet at 40-åringen er en lidenskapelig jeger. Han eier en jakthund, av typen strihåret dachs.

Mannen fastholder at han var et helt annet sted timene før bomben smalt. Politiet har så langt en observasjon av en person som kan likne på siktede, i det aktuelle tidsrommet. Hovedproblemet med denne observasjonen er at den er svært vag. Retten la heller ikke vekt på den da de varetektsfengslet mannen i fire uker.

- Vi vil legge press på politiet for at de skal etterforskere mer til fordel for siktede. Så langt har etterforskningen handlet om å underbygge siktelsen mot min klient, sier Sulland.

STORMET HUSET: Politiet stormet huset til den drapssiktede eksmannen (40) samme dag som bomben smalt på Åssiden i Drammen. Nå har politiet beslaglagt flere våpen hjemme hos ham.