Beslagla våpen

Politiet i Drammen har beslaglagt fire våpen og et hagleløp hjemme hos den siktede eksmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drammen tingrett bestemte i går at 40-åringen fortsatt skal holdes fengslet med isolasjon i to uker. Eksmannen til det 35 år gamle bombeofferet er registrert med ei salongrifle, rifle, kombi (hagle/rifle) og et hagleløp i politiets våpenregister.

Søndre Buskerud politidistrikt opplyser at politiet nå har beslaglagt våpnene.

- Det er ikke kommet fram opplysninger om at mannen har misbrukt disse våpnene. Han er ivrig jeger, og våpnene var oppbevart etter forskriftene, sier mannens forsvarer, Frode Sulland.

Kvinnens familie hevder at 40-åringen i alle år har vært våpenfiksert, men at han aldri har gjort tilnærminger eller truet noen i den nærmeste omgangskrets. Ifølge familien ble han i en periode nektet av politiet å oppbevare våpen hjemme. Våpnene skal ha blitt overlatt til mannens familie.

Venner av paret sier til Dagbladet at 40-åringen er en lidenskapelig jeger. Han eier en jakthund, av typen strihåret dachs.

Mannen fastholder at han var et helt annet sted timene før bomben smalt. Politiet har så langt en observasjon av en person som kan likne på siktede, i det aktuelle tidsrommet. Hovedproblemet med denne observasjonen er at den er svært vag. Retten la heller ikke vekt på den da de varetektsfengslet mannen i fire uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer