BILEN: Dette er Cesar Sayocs van, dekket av klistremerker som støtter Trump og kritiserer blant annet Hillary Clinton og CNN. Denne ble beslaglagt av FBI i dag. Foto: BY: SPLASHNEWS.COM/ SPLASH NEWS / NTB Scanpix
BILEN: Dette er Cesar Sayocs van, dekket av klistremerker som støtter Trump og kritiserer blant annet Hillary Clinton og CNN. Denne ble beslaglagt av FBI i dag. Foto: BY: SPLASHNEWS.COM/ SPLASH NEWS / NTB ScanpixVis mer

Beslaglagt bil vekker oppsikt

En noe spesiell van beslaglagt i forbindelse med brevbombe-saken har blitt lagt merke til av amerikansk presse.

Fredag ble det kjent at en mann har blitt pågrepet i forbindelse med brevbombene som har blitt oppdaget rundt om i USA denne uka, og klokka 14.30 lokal tid navngir justisdepartementet vedkommende.

RULLEBLAD: Cesar Sayoc har et langt kriminelt rulleblad. Foto: Splash News / NTB Scanpix
RULLEBLAD: Cesar Sayoc har et langt kriminelt rulleblad. Foto: Splash News / NTB Scanpix Vis mer

Det var Cesar Altieri Sayoc som ble pågrepet rundt klokka 11 lokal tid, på en parkeringsplass tilhørende et shoppingsenter i Plantation, vest for Fort Lauderdale i Florida.

Bodde i bilen

Der sto også en van som både politiet og amerikansk presse har vist stor interesse for. Den er dekket av bilder av president Trump og noe som ser ut til å være presidentseglet.

Bilen har beslaglagt av FBI og har blitt fraktet vekk fra parkeringsplassen.

Det skal angivelig være Sayoc som eier bilen, og ifølge CNN skal han ha bodd i den etter at han ble kastet ut av sine foreldres hus. Det er ikke oppgitt hvor lenge han har bodd i bilen.

Hyller Trump

Vanens vinduer skal være dekket av bilder som støtter Trump og visepresident Mike Pence, samt bilder som kritiserer CNN og liberale figurer. Det er bilder av Hillary Clinton, filmskaper Michael Morre, CNNs politiske kommentator Van Jones på bilen, skriver The Guardian.

Bilen skal også være dekorert med lengre setninger som blant annet «president Trump skapte 28 000 nye jobber bare i februar. Alene. Obama-demokrater mistet 286 000 jobber», ifølge New York Post.

«CNN suger»

Media får også gjennomgå. På vanen skal det være klistremerker med tekst som «uærlig media» og «CNN suger», skriver avisa.

CNNs kontor i New York måtte evakuere onsdag, da en av brevbombene ble funnet i deres bygg. Den var sendt til CNN, men adressert til tidligere CIA-direktør John Brennan. Han er ofte gjest hos CNN og er en av president Trumps kritikere.

En av pakkene som ble funnet fredag, skulle også sendes til CNNs kontor. Den ble oppdaget på et postkontor på Manhattan, og var adressert til tidligere nasjonal etterretningssjef James R. Clapper.

PAKKEBOMBENE: Flere medier melder at en mann er pågrepet i forbindelse med etterforskningen av pakkebombene i USA. Mannen skal være pågrepet i Florida. Bilen hans ble tatt av politiet for undersøkelser. Video CNN Vis mer

- Veldig rart

En person henvender seg til TV-stasjonen CBS Miami på Twitter og skriver at han har bilder av vanen.

- Jeg så den ved et rødt lys en dag og syntes det var veldig rart, skriver Twitterbrukeren og legger ved bilder av vanen.

Denne uka har det blitt oppdaget tolv pakker, adressert til ti forskjellige personer, i USA. Disse inneholdt brevbomber. Mottakerne har hovedsakelig vært toppolitikere og andre kjente personer som er kritiske til USAs president Donald Trump. Ingen av pakkene har detonert, og dermed har ingen blitt skadet.