Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beslaglegger dopapir med Dracula-parodi

Kinesiske myndigheter slår til mot Hongkong-demonstranter.

 OPPBLÅST:  Sympatisører av Hongkongs protestbevegelse i den tidligere britiske kronkolonien sist søndag - med byens leder Leung Chun-ying og hans kone som maskoter i oppblåst dokkeversjon. Foto: Liau Chung-ren, Reuters/NTB Scanpix.
OPPBLÅST: Sympatisører av Hongkongs protestbevegelse i den tidligere britiske kronkolonien sist søndag - med byens leder Leung Chun-ying og hans kone som maskoter i oppblåst dokkeversjon. Foto: Liau Chung-ren, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske myndigheter vil ikke tillate salg av toalettpapir og papirlommetørklær med bilder av Hongkongs leder.

Nå er 7.600 doruller og 20.000 pakker med lommetørklær beslaglagt.

Hongkongs demokratibevegelse kaller beslaget et brudd på ytringsfriheten.

Meningen var at toalettpapiret og papirlommetørklærne skulle selges i forbindelse med feiringen av kinesisk nyttår senere i februar. Dorullene er utstyrt med bilder av Hongkongs leder Leung Chun-ying der han framstilles som Dracula og en ulv.

Aksjon mot fabrikk
Salget skulle gi demokratibevegelsen nye inntekter, men nå har kinesiske myndigheter aksjonert mot en fabrikk på fastlandet og beslaglagt produktene.

- Jeg tror den kinesiske regjeringen ønsker å undertrykke alle mulige slags meninger. Våre produkter var en slags spøk, som ikke representerer noen fare for den såkalte nasjonale sikkerheten, sier leder for Demokratipartiet, Lam Cheuk-ting, i Hongkong.

Han sier at aktivister jobber med en alternativ plan som vil gjøre produktene tilgjengelige uansett, men han vil ikke gå i detalj om hvordan det skal gjøres.

Kinesiske myndigheter har lovet at innbyggerne i Hongkong skal få velge sin egen leder i 2017, men de har samtidig bestemt at kandidatene må forhåndsgodkjennes av en særskilt komité som er nedsatt av Beijing.

(NTB-AFP).