- Beslan-tragedien kunne ha vært unngått

Myndigheten slapp i dag rapporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Russiske myndigheter slapp i dag en rapport av etterarbeidet gjort etter Beslan-tragedien som krevde 331 menneskeliv i september i fjor.

I rapporten hevdes det at gisselsituasjonen kunne ha vært unngått om politiet hadde fulgt ordrene om å trappe opp sikkerheten, skriver nyhetsbyrået AP.

Bare dager før skolen i Beslan ble beleiret av terrorister, fikk politiet ordre om å trappe opp sikkerheten. Det ble ikke gjort, og i dagens rapport beskyldes politiet delvis for å ha skyld i hendelsen.

Lederen for granskingen, Aleksandr Torsjin, la i rapporten stor vekt på at terroristene allikevel har mest skyld i blodbadet.

- Bare løgn

De nye konklusjonene ble ikke godt mottatt av innbyggerne i Beslan.

- Det er bare løgn. De vil lyve igjen, og ingen vil ta ansvar for de døde barna, sier Savkuz Dzhusov til AP.

Dzhusov var vitne til situasjonen fra sin leilighetn som lå like i nærheten av skolen.

BÅRET UT: Soldater, mammer og pappaer. Alle var de med på å hjelpe menneskene som var inne skole nummer 1 i Beslan. Foto: EPA
BÅRET UT: Soldater, mammer og pappaer. Alle var de med på å hjelpe menneskene som var inne skole nummer 1 i Beslan. Foto: EPA Vis mer

Mer enn halvparten av de 331 drepte, var barn.

Les mer om Beslan-tragedien her.

<a href="http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/09/01/442120.html">SORG OVER BESLAN</a>: Her sørger de pårørende over sine barn og familiemedlemmer.
BÆRER UT SIN DATTER: Av de rundt 1200 gislene, ble 331 menensker drept i det som ble omtalt som et blodbad.
FORHATT: Nurpashi Kulajevs er den eneste <a href="http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/05/20/432210.html">overlevende gisseltakeren</a>. I mai startet rettsaken mot han.