Krigen i Ukraina

- Beslutningene er tatt

Zelenskyj hinter om motoffensiv i ny tale.

KLAR TALE: Ukrainas president Zelenskyj. Foto: AFP/NTB
KLAR TALE: Ukrainas president Zelenskyj. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sin daglige tale til det ukrainske folket beskriver president Volodymyr Zelenskyj mandagen som en spesielt vanskelig dag for Ukraina. Landet ble rystet av en rekke nye angrep fra Russland, som til og med traff hovedstaden Kyiv på lyse dagen.

Han hyller landets luftforsvar som «reddet hundrevis av liv», men presidenten lover også et ukrainsk svar på angrepene.

- Verden må se at terroren taper, sier Zelenskyj.

Han sier at han mandag møtte med militære ledere og fikk svært detaljerte rapporterer og diskuterte trening av soldater, taktikk og leveranser av ammunisjon. Samtidig hinter han også til at tidspunktet på den mye omtalte motoffensiven er satt.

- Det er dette som er viktigst. Timingen for når vi skal bevege oss framover. For det kommer vi til å gjøre. Beslutningene er tatt, sier Zelenskyj.

Nøyaktig når det er snakk om avslører ikke den ukrainske presidenten og han kommer ikke med flere detaljer om den angivelige motoffensiven.

Meldingen fra Zelenskyj kommer bare et par dager etter at general Valerij Zaluzjnyj stilte opp i en kort video som også hintet om en snarlig ukrainsk motoffensiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer