­Besøkende onanerer på kirkebenken, tisser og bæsjer på gulvet og forsøker å ta barn fra presten under dåp

Nå kaller Trefoldighetskirken i Kristianstad inn vakter for å få bukt med problemene. 

PROBLEMER: Trefoldighetskirken i svenske Kristianstad har problemer med folk som ikke oppfører seg. Derfor har de nå ansatt vakter. Foto: Gunnar Bach Pedersen
PROBLEMER: Trefoldighetskirken i svenske Kristianstad har problemer med folk som ikke oppfører seg. Derfor har de nå ansatt vakter. Foto: Gunnar Bach Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Trefoldighetskirken i svenske Kristianstad ser seg nødt til å kalle inn vakter på dagtid. Grunnen er besøkende som onanerer på kirkebenken, tisser og bæsjer på gulvet, klatrer i kirkeorgelet og forsøker å ta barn fra presten under dåp(!).

Kirka holder åpent 11-17 hver dag. Den sentrale beliggenheten tiltrekker folk fra alle samfunnsgrupper, og noen oppfører seg mye verre enn andre. Kirka blir for mange brukt som varmestue.

Det er alt fra skrikende personer som kaster spritflasker, til folk som finne det for godt til å gå på do inne i kirka. Andre går så langt at de onanerer i full offentlighet.

- Det var en som lå og dro seg i «snoppen». Han stoppet ikke selv om en kvinnelig betjent ba ham om å gjøre det, sier forvaltningsjef Bengt Alvland ifølge svenske Aftonbladet, som siterer Kristianstadbladet.

Det skal også ha skjedd at noen forsøkte å stjele sølv fra bygget, og orgelet har blitt låst inn fordi folk hele tiden spilte på det i tide og utide. Prester har til og med opplevd at barn har blitt snappet ut av hendene deres under dåp.

Derfor har kirka nå kalt inn sikkerhetsvakter for å kunne gjennomføre bryllup og dåp. De ansatte har også bedt politiet om at ordensvakter skal begynne å patruljere utenfor kirka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer