Besøker fem land i fem kontinenter på 24 timer

- Dette er galskap satt i system, sier broren.

FØRST I VERDEN: Gunnar Garfors fra Naustdal i Sunnfjord besøker i dag fem land på fem kontinenter kun ved hjelp av offentlige transportmidler. Afrika, Asia, Europa, Nord-Amerika og Sør-Amerika skal alle besøkes innen 24 timer er gått. Klarer han dette blir han den første i verden som lykkes. Her er Gunnar Garfors på eselryggen i Uzbekistan i Asia. Foto: Privat
FØRST I VERDEN: Gunnar Garfors fra Naustdal i Sunnfjord besøker i dag fem land på fem kontinenter kun ved hjelp av offentlige transportmidler. Afrika, Asia, Europa, Nord-Amerika og Sør-Amerika skal alle besøkes innen 24 timer er gått. Klarer han dette blir han den første i verden som lykkes. Her er Gunnar Garfors på eselryggen i Uzbekistan i Asia. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gunnar Garfors fra Naustdal i Sunnfjord besøker i dag fem land på fem kontinenter kun ved hjelp av offentlige transportmidler.

- Dette er galskap satt i system, sier broren til Gunnar, Øystein Garfors til Dagbladet.

Filmer reisen Reisen startet like etter midnatt og han er nå på vei til Europa, dagens tredje kontinent. Det britiske produksjons-selskapet Adelia Television filmer rekordforsøket og lager dokumentarfilmer av det.

- Denne ville ideen ble rett og slett for fristende å ikke ta videre. Produksjonsselskapene jeg presenterte den for var enige, så det blir til og med godt dokumentert, sier Gunnar Garfors.

Reisen er umulig å gjennomføre uten å bruke fly, så Gunner flyr mellom alle kontinentene. Planen er at han på hvert sted skal besøke lokale mennesker, gjøre intervjuer og være med på artige begivenheter.

- Intervjuobjektene tar oss med langt unna bagasjebånd og rullebaner, så det blir ikke noe flyplassfjernsyn, sier Adrian Butterworth som er daglig leder i Adelia Television.

174 av 198 land 37-åringen liker å reise og har til nå besøkt 174 av verdens 198 land. En kortversjon av fem kontinenter på en dag-filmen legges på Youtube i morgen, bare timer etter at Garfors setter bena på dagens kontinent nummer fem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer