Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Besøkte Alcatraz mens han var på rømmen

Mafiabossen James «Whitey» Bulger (81) hadde baller av stål.

PÅ RØMMEN I 16 ÅR: New York Post avslører i dag at James Bulger besøkte Alcatraz, fengselet han selv satt fengslet i på 60-tallet. Foto: FBI/AP/Faksimile.
PÅ RØMMEN I 16 ÅR: New York Post avslører i dag at James Bulger besøkte Alcatraz, fengselet han selv satt fengslet i på 60-tallet. Foto: FBI/AP/Faksimile. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mafiabossen som ble arrestert i California sammen med sin 60-årige kjæreste for noen dager siden, har nå begynt å legge ut om sitt tidligere liv på rømmen for amerikanske myndigheter. I 16 år prøvde de å få tak i James «Whitey» Bulger, som blant annet var ettersøkt for 19 drap.

Bulger var blant USAs ti mest ettersøkte personer. Han var ettersøkt for blant annet narkohandel, hvitvasking og sammensvergelse.

Det viste seg seinere at han i en årrekke hadde fungert som dobbeltagent for FBI, og var blitt advart om sin nær forestående pågripelse av kontaktmannen i byrået. Da det kom for en dag at «Whitey», som ledet banden The Winter Hill Gang, hadde vært informant, slo en rekke av hans tidligere kumpaner seg sammen mot han og ledet politiet til hemmelige graver med likviderte personer.

Turister på flukt Avisa New York Post forteller i dagens utgave hvordan Burgler og hans daværende kjæreste Teresa Stanley dro som turister til det strengt bevoktede Alcatraz-fengslet utenfor San Francisco.

Den blodtørstige mafiabossen fra Boston var på flukt med FBI på slep, og skal ifølge Boston Globe ha besøkt San Francisco i 1995, en gang mellom 6. og 20. januar, bare noen få uker etter at han flyktet Boston for å unngå tiltale for drap og grov kriminalitet.

Poserte i stripete fangedrakt Som en av de mest etterlyste kriminelle på flukt i USA, poserte han på fotografier som en vanlig turist med stripete fangedrakt og klassiske «tegneserie-kjetting» med store jernkuler rundt halsen. De poserte med caps på hodet hvor det står «Propperty of Alcatraz», smilende mens de holder i et gitter. Bildene har blitt overlevert New York Post av en nær familiemedlem av «Whitey» for å bevise det elleville stuntet.

Ingen trodde han var så modig at han ville opptre så åpenlyst, da han hadde en tiltale hengende over seg som kunne ført til dødsstraff.

Det var imidlertid ikke første gang han var på «The Rock», som det beryktede fengslet blir kalt. Tidlig i sin kriminelle karriere sonet han en fire år lang dom fra 1959 til 1963 etter å ha blitt tatt for et væpnet ran. Der ble han kjent med flere innsatte som skulle vise seg å bli hans nære venner etter at de kom ut av fengslet.

FBI opplyste i går at tipset som ledet til arrestasjonen av Bulger kom fra en kvinne på Island som hadde sett et reklameinnslag på CNN hvor de etterlyste mannen. Hun hadde tidligere møtt mannen under et besøk i Santa Monica.