- Besøkte Bermudez hjemme kort tid før forsvinningen

Men hadde et helt annet ærend i Oslo, sier trønderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter det Dagbladet.no erfarer har den 37 år gamle trønderen som er siktet for drap på Joaquin Leal Bermudez åpent fortalt politiet at han både har møtt og snakket med offeret i løpet av dagene som nå er svært interessante for etterforskerne.

37-åringen har også forklart, uten å bli presset til det, at han i et tidsrom før forsvinningen har oppholdt seg i leiligheten til den nå savnede spanske overlegen i Maridalsveien 51, en bolig som politiet mener er åstedet for en brutal drapshandling.

Dagbladet skrev før helga at politiet mener den drapssiktede trønderen kan ha bodd hjemme hos den forsvunnede patologen flere dager i forkant.

- Fraktet ikke menneske

I leiligheten ble det blant annet funnet store mengder blod, etter at 37-åringen forrige tirsdag ble pågrepet kjørende i offerets bil, som også var tilsølt med blod innvendig.

- Har du fraktet dyr i bilen?, spurte politipatruljen, noe bilføreren svarte avkreftende på.

- Har du fraktet et menneske?, var den naturlige oppfølgingen, men også da var svaret «nei» fra 37-åringen etter det Dagbladet.no forstår.

Han har gitt en forklaring til politiet både på hvordan han havnet i vennens bil og om hvem han møtte eller skulle møte på kjøreturen. Den forklaringen ligner ikke på politiets teori, som er at 37-åringen nylig hadde dumpet og skjult liket av Bermudez på et ennå ukjent sted da en annen bilist ble oppmerksom på den vinglete kjøringen på E18.

ANTATT GJERNINGSMANN PÅ BESØK: Ikke lenge før legen forsvant, var den nå drapssiktede 37-åringen på besøk i offerets loftsleiliget i Maridalsveien, både ifølge ham selv og politiet. 37-åringen ble pågrepet i offerets blodtilsølte røde Citröen på E18 ved Drammen. Foto: POLITIET/DAGBLADET
ANTATT GJERNINGSMANN PÅ BESØK: Ikke lenge før legen forsvant, var den nå drapssiktede 37-åringen på besøk i offerets loftsleiliget i Maridalsveien, både ifølge ham selv og politiet. 37-åringen ble pågrepet i offerets blodtilsølte røde Citröen på E18 ved Drammen. Foto: POLITIET/DAGBLADET Vis mer

- Har sagt det jeg vet

Den nå drapssiktede trønderen har oppgitt et helt annet ærend i Oslo overfor politiet, og reiste etter eget utsagn ikke fra Trondheim til hovedstaden fordi han skulle treffe Bermudez. Politiet har tidligere opplyst at de to har kjent hverandre siden 1990-tallet.

- Det er riktig at min klient på sin siste periode i Oslo har vært i kontakt med den aktuelle personen . Hvilken dato det var kan jeg ikke uttale meg om, sier 37 åringens forsvarer, advokat Aase Sigmond, til Dagbladet.no.

Hun vil foreløpig ikke utdype hva som var 37-åringens formål med osloturen.

Sist torsdag ble det første og så langt eneste formelle avhøret av 37-åringen avholdt i Oslo fengsel. Politiet valgte da å avbryte avhøret etter en time. Den drapssiktede mannen har i dagene etterpå sagt nei til å la seg avhøre på nytt.

- Fredag følte han at han hadde sagt det han visste om saken. Politiet har gjennom media sagt tydelig at de mener han er den skyldige, og da ser han ikke helt hensiktsmessigheten i flere avhør foreløpig, sier Sigmond.

Det klarer også politiet seg uten, opplyser politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt.

- Vi har veldig god tid, og legger opp avhørene slik det er taktisk riktig, sier han.

- Besøkte Bermudez hjemme kort tid før forsvinningen

Abrahamsen forventer å få svar på flere analyser av bevismateriale funnet innendørs i Maridalsveien 51, i garasjeanlegget der og i offerets røde Citröen i løpet av denne uka.

- Vi er ennå svært interessert i alle observasjoner folk har gjort som kan knyttes til den lille røde bilen, den savnende mannen, siktede, påfallende aktivitet langs veien. Spesielt interessant er også eventuell informasjon fra naboer eller besøkende i Maridalsveien som kan ha sett for eksempel en mistenkelig person i garasjen eller i bygningen forøvrig, sier politioverbetjenten til Dagbladet.no.

Mangler lik og motiv

Oslopolitiet er på bakgrunn av de store mengdene blod og andre tekniske funn overbevist om at Bermudez er tatt av dage, men det er ennå ikke funnet noe lik. Mindre søk på bakgrunn av tips de siste dagene har ikke gitt resultater. Den siste kjente observasjonen av Bermudez i live var forrige søndag i 23-tida, på London pub i Oslo sentrum.

Et mulig motiv i den svært spesielle drapssaken har ennå ikke blitt offentlig kjent.

Den tidligere grunnskolelæreren som er siktet for drapet, ifølge folkeregisteret bosatt sentralt i Trondheim, er ikke dømt for alvorlige lovbrudd tidligere. 37-åringen har kjent den åpent homofile spanske legen i mange år. De to hadde etter alt å dømme kun et vennskapsforhold, da siktede opplyste i forrige uke at han ikke selv er homofil.

<B>TROLIG DREPT:</B> Ingen utenom gjerningsmannen vet hvor Joaquin Leal Bermudez (49)er i dag.