Besøkte «dødens gård» etter dommen

Drapsdømte Knut Arne Thorstensen (34) hentet videoene sine i en søppelsekk.

VOLLHEIM GÅRD: I går besøkte en av beboerne gården på vei til fengselet etter å ha fått dommen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VOLLHEIM GÅRD: I går besøkte en av beboerne gården på vei til fengselet etter å ha fått dommen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble Knut Arne Thorstensen dømt for to drap og to ran. 34-åringen fikk 18 års forvaring med en minstetid på ti år for de to drapene på Vollheim gård.

- Jeg finner ikke ord
I domsavsigelsen, som tok over tre timer, omtalte dommer Helle Rolstad drapene som svært brutale. Da det hele var over tok Ronny Kjeldsen over for dommeren og fortalte klart og tydelig til alle som ville høre på, hvordan han oppfattet dommen.

43-åringen har hele tiden nektet enhver form for befatning med drapet på Østfold-mannen Jan Petter Aarstad (41) som ble drept og dumpet i en brønn på gården. Liket ble funnet 23. januar 2008, men politiet mener det skjedde i begynnelsen av november 2006.
- De har ikke kjørt slalåm, men utfor og bommet på alle portene. Det er helt utrolig, jeg finner ikke ord, sa han etter å ha sukket seg gjennom domsopplesningen.

Dro til Vollheim gård
Lillebror Thorstensen ønsket ikke den samme oppmerksomheten. I stedet reiste han til Vollheim gård.
Der hentet han noen av eiendelene sine, et gammelt tv-skap og tv fra 60-tallet, en kasse CD-er og en søppelsekk med videoer, før turen gikk videre til Ila fengsel hvor han skal sone dommen.

Vollheim gård har stått tom siden beboerne ble pågrepet etter at politiet fant liket av Ragnar B. Abrahamsen på låven i begynnelsen av januar 2008. Han ble skutt av Ole Kristian Bjørnsen i romjulen.
Det skal ha vært flere innbrudd på gården etter at den ble tom. Tyvene skal ha vært bekjente av flere av de dømte.
Boligen er i elendig stand, deler av taket mangler og er erstattet med presenning. Det var heller ikke strøm i boligen, men det problemet ble løst ved at beboerne fikk tyvkoblet seg på gatelysene.

Snakket inn alle
Thorstensen var den som i stor grad snakket de andre dømte inn i saken etter at han ble pågrepet. De andre fire som ble tiltalt har både nektet og skyldt på hverandre. Ole Kristian Bjørnsen mente han var alene om å ta livet av Abrahamsen, mens Thorstensen forklarte at han kom inn på låven etter det første skuddet. Han tok pulsen på offeret og etter at han fant den skjøt Bjørnsen ytterligere tre skudd.

ANKET:I går ble Ronny Kjeldsen dømt for drap. Han mener han er offer for justismord og er skråsikker på at han vil bli frifunnet i lagmannsretten.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ANKET:I går ble Ronny Kjeldsen dømt for drap. Han mener han er offer for justismord og er skråsikker på at han vil bli frifunnet i lagmannsretten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Storesøster Berit Thorstensens ekskjæreste Ronny Kjeldsen lot 34-åringen få gjennomgå etter gårsdagens dom.
Han omtalte lillebror Thorstensen som en psykisk ustabil person og stilte seg uforstående til at retten kunne velge å tro på hans forklaringer, noe de altså valgte å gjøre.
Thorstensen forklarte at det var Kjeldsen som skaffer heroinet og blandet sprøyten som skulle brukes til å ta livet av Aarstad. Han har også sagt at det var Kjeldsen som bar Aarstad til brønnen og dumpet ham der.

Brøt sammen
Etter en tøff runde i Gjøvik tingrett, hvor han også fikk et illebefinnende i en pause under sin fem dager lange forklaring, virker 34-åringen lettet over at det hele er over. I hvertfall for en stund. Han tok betenkningstid og har to uker til å bestemme seg for om han vil anke eller ikke.

Ankesaken er allerede berammet og starter i begynnelsen av november på Hamar.

VELKOMMEN? Selv om Vollheim gård har hatt flere innbrudd er det fortsatt mange av beboernes eiendeler som står igjen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VELKOMMEN? Selv om Vollheim gård har hatt flere innbrudd er det fortsatt mange av beboernes eiendeler som står igjen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer