Besøkte «sitt Utøya» for å ta farvel

- Det var godt for meg å få oppleve Utøya for meg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Halvannen time onsdag ettermiddag gikk han rundt på øya, til alle de kjente stedene: Hovedhuset, nakenodden, teltplassen, pumpehuset, skolestua, kjærlighetsstien.

Stedene han kjenner ut og inn, og som han har utallige minner fra. Stedene som den mørke dagen for ett år siden ble åsteder for de forferdeligste ugjerninger.

69 forsvarsløse ungdommer på en politisk ungdomsleir ble massakrert.

- Det var godt for meg å få oppleve Utøya for meg selv, og være der i fred. Jeg var der verken som statsminister eller Ap-leder. Jeg var der bare som Jens. Jens på Utøya, sier en preget Jens Stoltenberg til Dagbladet.

22. juli i fjor satt han i statsministerboligen og skrev på talen han skulle holde på Utøya neste dag, til engasjerte, kritiske og utålmodige AUFere.

Den talen ble aldri holdt.

Søndag, under den nasjonale minnemarkeringen, skal Jens Stoltenberg tale i «bakken» på Utøya. Da er han der som statsminister og leder for nasjonen som 22. juli i fjor ble rammet av terror. Men onsdag var han der bare som Jens.

Fylt av kontraster - Det var en vond og samtidig fin opplevelse være på Utøya. Det er så fylt av kontraster og motsetninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer