Knyttes til mer smittsom variant:

Besøkte sju spisesteder

En person som tilhører klynga i Trondheim, der en rekke personer kan være smittet av en mer smittsom variant av coronaviruset, besøkte i helga sju spisesteder.

STØRRE KLYNGE: Trondheim har opplevd en økning i smittetilfeller den siste tida. Rundt 40 personer knyttes til ei klynge kommunen mener er smittet av en mer smittsom variant. Foto: WebbiMemo/Shutterstock/NTB
STØRRE KLYNGE: Trondheim har opplevd en økning i smittetilfeller den siste tida. Rundt 40 personer knyttes til ei klynge kommunen mener er smittet av en mer smittsom variant. Foto: WebbiMemo/Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trondheim har de siste ukene sett en økning i smittetilfeller, og tirsdag opplyser kommunen at ytterligere sju personer har fått påvist coronaviruset det siste døgnet.

Kommuneoverlege Tove Røsstad opplyser til Dagbladet at fem av de smittede knyttes til det større utbruddet i byen, som kommunen mener skyldes en mer smittsom variant av viruset.

En av disse har i løpet av helga besøkt hele sju serveringssteder, skriver Adressa, som først omtalte saken.

- Personen har vært innom sju spisesteder. Vi jobber med å avklare om det er noen risiko for disse stedene, forteller Røsstad til Dagbladet.

- Mer smittsomt

Hun understreker at det ikke er snakk om at personen har vært på bar-til-bar-runde.

- Det er veldig forskjellig hvor lenge personen har vært innom. Til dels kort, og til dels for et lengre måltid. Det er gode grunner til at personen har besøkt stedene, sier hun, og legger til:

- Jeg er i utgangspunktet ikke så veldig bekymret, fordi vi har hatt smittede innom forskjellige steder før, uten at noen andre gjester har blitt smittet. Men vi har nå et virus som vi erfarer smitter lettere, så vi har det med i risikovurderingen for ansatte og andre gjester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer