Besøkte soyasausfabrikk timer etter artilleriangrep

Nord-Koreas leder Kim Jong-il og hans utpekte etterfølger Kim Jong-un nevner ikke artilleriangrep i nyhetsmeldinger fra statlig nyhetsbyrå.

BESØKTE SOYASAUSFABRIKK: Nord-Koreas leder Kim Jong-il (t.v) og hans yngste sønn og utpekte etterfølger Kim Jong-un besøkte soyafabrikk og medisinsk skole timer etter artilleriangrepet. Her er de to sammen på en parade i Pyongyang 10. oktober i år. Foto: Reuters/Kyodo/Scanpix
BESØKTE SOYASAUSFABRIKK: Nord-Koreas leder Kim Jong-il (t.v) og hans yngste sønn og utpekte etterfølger Kim Jong-un besøkte soyafabrikk og medisinsk skole timer etter artilleriangrepet. Her er de to sammen på en parade i Pyongyang 10. oktober i år. Foto: Reuters/Kyodo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare timer etter at Nord-Korea avfyrte det dødelige artilleriangrepet mot Sør-Korea, kom nyhetsmeldinger fra det statlige nyhetsbyrået KCNA om at Kim Jong-il og hans utpekte etterfølger Kim Jong-un hadde besøkt en soyasausfabrikk og en medisinsk skole i Pyongyang.

Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap kom det to separate meldinger om besøkene, men det framkommer ikke opplysninger som skulle tilsi at landets to mektigste personer ga ordre om det omstridte angrepet som har skapt økt spenning i regionen.

To soldater ble drept i angrepet, mens flere titalls soldater og sivile skal ha blitt skadet. Sørkoreanske myndigheter har reagert sterkt på angrepet, og lover en streng reaksjon som følge av angrepet de omtaler som utilgivelig.

Meldingene fra KCNA kommer samtidig som stadig flere har etterspurt hvor de to befinner seg.

Men ingen av nyhetsmeldingene nevner den mektige militærlederen Ri Yong-ho. Han er av den koreanske graden chasu, som vanligvis oversettes som vise marskalk. Han har den siste tida blitt regnet som mer mektig enn landets forsvarsministeren, ifølge Yonhap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer