Besøkte våpenfabrikken

En av politiets fremste våpeneksperter dro til USA i et forsøk på å knytte Lars Grønnerød nærmere til trippeldrapet. Politiet vil ikke si hva de fikk ut av besøket på våpenfabrikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Romerikes Blad som avslører politiets besøk på våpenfabrikken Sturm, Ruger & Company Inc i Arizona. Ifølge avisa jobber politiet med en teori som kan knytte Lars Grønnerød nærmere til trippeldrapet. Tidligere har Grønnerød forklart at han hadde befatning med det som kan ha vært drapsvåpnene, forut for dramaet på Orderud gård. Han har ikke innrømmet å ha opplysninger om selve drapene.

Ny teori

Nå jobber politiet ut fra en teori at Grønnerød fikk tilbake våpnene etter drapene, skriver Romerikes Blad. Hvis dette er riktig har Grønnerød et betydelig forklaringsproblem.

Politiets våpenekspert Leif Arne Øren dro ens ærend til våpenfabrikken Sturm, Ruger & Company Inc for å undersøke teorien nærmere. Nå pågår omfattende gransking av magasinet og prosjektiler funnet på åstedet i et forsøk på å bekrefte teorien.

- Jeg kan ikke kommentere de tekniske undersøkelsene i det hele tatt, sier Kristin Barth-Larsen i Romerike politidistrikt til avisa.

Politiet fant ammunisjon til en kaliber 22. pistol med riper som hadde klare likhetstrekk med tomhylser som ble funnet på åstedet. Det ble også beslaglagt et magasin. Grønnerøds forsvarer Steinar Wiik Sørvik mener magasinet ikke kan ha blitt brukt på åstedet.

- Magasinet beslagla i leiligheten er skadet, og etterlater en karakteristisk stripe på patronhylsene. Flere av tomhylsene på åstedet har imidlertid ikke denne stripen, noe som gjør det utenkelig at dette magasinet ble brukt, sier Wiik Sørvik til avisa.