Best i busserull

I går smilte både budsjettapere - og -vinnere i busserullene på Halvorsbøle. Bredest kan Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Trond Giske smile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den eneste som nektet å ta på seg budsjettbusserullen, var utenriksminister Thorbjørn Jagland. Han foretrakk sin nyervervede røde Kongsberg-genser.

Skoler

En av dem som kan se relativt lyst på utfallet av budsjettkonferansen, er utdanningsminister Trond Giske.

Han har allerede fått løfter om en god slump penger til økte stipendandeler, og er for så vidt godt fornøyd. Men i tillegg håper han å få støtte til å ruste opp skolebygningene samt mer penger til høyskolene og universitetene. Skole er en av valgkampens hovedsaker, så der må regjeringen bla opp noen ekstra kroner.

Alt peker mot at barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim vil få penger til flere og billigere barnehageplasser.

Skatte-reduksjon

Men også finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har behov for gode nyheter å lekke under høstens valgkamp. Derfor ligger det an til at regjeringen vil redusere skatten på lønnsinntekter.

- Det er en ting vi vil se om det er mulig å gjennomføre nå, bekrefter statsminister Jens Stoltenberg.

Sist, men ikke minst, er helseminister Tore Tønne en soleklar budsjettvinner. Satsing på et bedre og mer effektivt helsevesen er blant regjeringens hovedsatsingsområder.

<

SOM FØR: Du tror kanskje du har sett bildet før? Det er tatt i går, men alt er som før når regjeringa samles til budsjettkonferanse på Halvorsbøle.