Best i test

SV blir stadig tydeligere og mer troverdig i velgernes øyne og har distansert Ap som partiet for de svakeste og for vanlige folk. SV er best på miljø og har i særklasse best partiledelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV og Høyre er de best likte partier og har passert Ap.

52 prosent liker SV og Høyre meget godt eller nokså godt, mens Ap har falt fra 62 prosent i 1999 til 49 prosent nå.

Svakestes parti

På to år har SV rast forbi Ap som de svakestes forsvarer. Halve velgermassen mener SV tar seg spesielt av dem som har det vanskelig. Bare 17 pst. mener dette passer på Ap.

SV har og større troverdighet enn Ap som et parti som vil redusere lønnsforskjeller. 54 prosent mener det er en karakteristikk som passer for SV, mot 33 prosent for Ap.

SV er og best på bolig: 34 prosent mener SV er et parti som jobber for å redusere boutgiftene for folk flest. 21 prosent mener Ap gjør det.

Best på miljø

SV er best på miljø, 55 prosent mener SV arbeider for å bedre miljøvernet. Høyre er best på å heve kunnskapsnivået i skolen. SV kommer på andreplass med 27 prosent.

SV er i større grad et parti til å stole på: 24 prosent mener det nå, mot 15 prosent i 1999. SV blir mer spiselig som regjeringsparti. 21 prosent mener SV vil gjøre en god jobb i regjering, mot 17 prosent i 1999. 24 prosent mener SV har et program som er vanskelig å gjennomføre, og 30 prosent mener SV lover mer enn de kan holde.

På spørsmål om hvilke partier som har dyktige ledere scorer SV 41 prosent. Frp er på andreplass med 37 prosent, samme score som KrF.