Best med alkohol

Klart Frp-politikeren Jørund Rytman skal få forskning på det glade alkobudskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han har sett seg lei på at alkohol bare framstilles som skadelig. – Ufortjent dårlig rykte, mener Jørund Rytman (Frp). Det er på tide å bruke noen millioner på forskning på de positive alkoholeffektene. Rytman har skrevet til forskningsminister Tora Aasland (SV) og bedt regjeringen punge ut til oppbyggelig forskning til allmenn glede. Det går sikkert bra. Alle vet at SV-ere er veldig glad i billig rødvin til kollokviegruppene sine.

FORSKNING TAR tid. Sommerens fuktige fester og festivaler er her og nå. I påvente av resultatene ser jeg meg – etter gjennomført Roskilde-festival og Bruce Springsteen-konsert – i stand til å bidra med litt elementær grunnforskning: Alkohol gjør at man ser lyst på livet og ikke fryser selv om det er kaldt (det kan bli nyttig i sommer). Man blir også flinkere til å tisse offentlig. Med alkohol i blodet blir vennene ekstra kjære. Lett rus gjør at mange kysser på kjærestene sine. Parene i prikk like allværsjakker hos The Boss klemte masse. Men bare damene er så gærne at de danser. Man kan også drekke seg til nye venner. Ei søt, dansk Roskilde-jente rundt 17 kastet seg rundt halsen på meg og fortalte meg alt om en norsk gutt som heter Lasse eller var det Lars. Slik møtes generasjonene, gjennom alkoholen. Fuktige generasjonstreff skal være en særlig utbredt tradisjon i Utkant-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer