Best og billigst

På selveste 17. mai - kongehusets største paradedag - ble det kjent at kong Harald er den beste forretningsmannen blant de nordiske kongelige. For hver apanasjekrone kongeparet har fått, har de gitt 16 kroner tilbake i form av PR og eksportinntekter de tre siste åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dronning Margrethe av Danmark leverer sju kroner per apanasjekrone, svenskekongen bare to. Kong Harald har skapt PR og eksport for nesten 1,5 milliarder norske kroner. Det norske statsoverhodet slår ut sin familie i både Sverige og Danmark. Det mener den svenske næringslivsavisa Vision.

Avisa har sammenliknet statsoverhodene i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og kåret den norske kongen som en klar vinner.

1,5 mrd.

De tre siste årene har den norske eksporten økt med 1,5 milliarder kroner, takket være den norske kongen. Tallene er hentet inn av den svenske avisa og bygger på samtaler med næringslivsledere og tall fra de respektive lands eksportråd.

Ifølge Vision genererte kong Harald 16 kroner av hver apanasjekrone. Dette er dobbelt så mye som dronning Margrethe. Den danske dronninga kommer på en klar andre plass. Slått med over 270 millioner kroner.

Eksportkongen

Informasjonsrådgiver Ole Christian Apeland i Apeland Informasjon er ikke overrasket over at kong Harald er eksportkongen. Han viser til at samarbeidet mellom norsk næringsliv og kongehuset har vært godt i en årrekke. Han påpeker at Eksportrådet og Utenriksdepartementet har en sentral rolle når det norske kongehuset drar på statsbesøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer