Corona og vaksine:

Best og verst i Norge

Ordfører Marte Eide Klovning og Utsira kommune har vaksinert hver femte innbygger. Nå vurderer Folkehelseinstituttet om vaksinedosene skal skjevfordeles.

VAKSINERING: I Utsira kommune har hver femte innbygger mottatt første dose. Kommunen er Norge minste kommune målt i folketall med 192 innbyggere. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
VAKSINERING: I Utsira kommune har hver femte innbygger mottatt første dose. Kommunen er Norge minste kommune målt i folketall med 192 innbyggere. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag viser Dagbladets oversikt at Utsira kommune i Rogaland har vaksinert omkring 20 prosent av befolkningen med første dose, og er dermed den kommunen som ligger lengst framme i vaksineringen i Norge.

- At vi har vaksinert en så stor andel av innbyggerne våre, gir en trygghet i tilfelle det oppstår et smitteutbrudd her, sier ordfører Marte Eide Klovning til Dagbladet og fortsetter:

- Vi får et hetteglass med seks vaksinedoser hver uke, og vaksinerer etter Folkehelseinstituttets vaksinerekkefølge. Fram til nå har vi rukket å vaksinere de fleste over 70 år, men vi har flest innbyggere i aldersgruppa 40 til 60 år.

Strategi

Eide Klovning forteller at Utsira er en av Norges 14 kommuner som ikke har hatt et eneste smittetilfelle. I den andre enden av skalaen finner vi Oslo kommune, som har hatt vedvarende høyt smittetrykk og sosial nedstenging i månedsvis.

På bakgrunn av dette har Oslo, Asker og andre kommuner på Østlandet bedt myndighetene om å endre vaksinestrategi. Ordfører Eide Klovning i Utsira kommune støtter derimot den nåværende strategien.

- Jeg støtter myndighetenes vaksinestrategi. Dette fordi et smitteutbrudd ville gitt forholdsvis store konsekvenser for vår kommune på grunn av at beredskapen vår ikke er like stor som i andre kommuner. Vi har for eksempel én skole, én butikk og fire sykepleiere, sier ordføreren og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer