Best påskevær i øst og vest

Selv om påsken kommer seint i år, må vi forberede oss på kjølige feriedager i hele landet. Langtidsvarselet fram til påskeaften viser at de nordlige delene av Øst- og Vestlandet vil se mest av sola.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Langtidsvarselet ser heldigvis noe bedre ut enn vi fryktet i går, sier statsmeteorolog Jan-Erik Johnsen.

- Lengst i sør blir det riktignok en del nedbør i helga, og vinden kan komme opp i kuling. Men i dagene som følger, tror jeg det blir en god del sol sør for Dovre.
Midt-Norge vil også se sola, men det er utrygt for noen byger. Perioder med sol blir det også i indre strøk av Nordland og Troms, men noen snøbyger lurer i horisonten. Finnmarkingene må forberede seg på bygevær, men det blir perioder med sol på vidda.

- Utover i uka kan hele kysten vest for Lindesnes få perioder med kuling, men vinden vil neppe slå langt inn i landet. Men generelt må vi forberede oss på en kald værtype fram til påskeaften, sier statsmeteorolog Jan-Erik Johnsen.

Værvarslingen fra Meteorologisk institutt utvides i påsken med en spesielt detaljert varsling for fjellområdene, forteller sjefmeteorolog Ole Nielsen:

- Det blir et eget fjellvarsel i Dagsrevyen hver kveld.
Men varselet kan endre seg i løpet av natta. Så skal du ut på lengre turer, bør du få med deg det helt ferske fjellvarselet på radioen (P1) litt over klokka sju også. Varselet blir gjentatt i Nitimen.