Best pinsevær i øst

Pinsens værprognoser er klare, og konklusjonen er klar: Hold deg på Østlandet i pinsen. Eller husk presenning til båtpussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prognosene både fra Det norske meteorologiske institutt (DNMI) og Storm Weather Center er entydige: Områdene øst for Langfjella vi få det beste pinseværet.

Nord-Norge har riktig nok perioder med sol å se fram til, men litt spredt regn trekker ned. Sommertemperaturen er ennå noen uker unna i de nordligste delene av landet. Vestlandet kan regne med nedbør, i hvert fall i byger.

15-20 grader i øst

- Det kan bli skyer og spredt nedbør også i det østafjellske. Men til gjengjeld får vi en god del sol og temperaturer som bør krype over 20 grader celsius, sier statsmeteorolog Jan-Erik Johnsen i DNMI til Dagbladet.no.

Storm Weather Center melder om veldig variabelt vær over hele landet i helga.

- Det mest variable området er Vestlandet. Her kan vi vente oss regnbyger, lett regn, men også en del oppholdsvær, sier operativ meteorolog Inge Brede Johannessen i Storm Weather Center til Dagbladet.no.

- Østlandet har størst sjanse for mer stabilt vær. Øst for Langfjella bør det bli mellom 15 og 20 grader i helga. Men også her er det mulighet for regnbyger, sier Johannessen.

PS: Det meldes om en tidlig sommer i fjellet i år. Stiene er bare og fjellsidene grønne i deler av Jotunheimen, Femundsmarka og Gausdal Vestfjell, ifølge NTB.

For deg som imidlertid lengter etter vinteren og har lyst på en sommerskitur er deler av området Finse/Hallingskarvet, deler av Sognefjellet og Jotunheimen over 1400 meter fremdeles dekket av snø, melder Den Norske Turistforening (DNT).

DNMIs varsel:

  • Lørdag: Fare for mer skyer og spredt nedbør. Det østafjellske, Trøndelag og Møre og Romsdal får en god del sol, med fare for nedbør utover dagen. På Vestlandet kan nedbøren ventes relativt tidlig. I Nordland ventes det litt spredt regn.
  • Søndag: Langt bedre vær østafjells, med opphold og en god del sol. Trøndelag og Møre og Romsdal; forbigående bra. Regnbyger på Vestlandet, og spredt regn i nord.
  • Mandag: Det østafjellske vil få det beste været. Ellers i landet ventes skyer og nedbør.

Storms varsel:

  • Lørdag ventes det generelt varmere vær, men denne dagen er det også størst fare for regnbyger.
  • Søndag og mandag kjøligere. Vest- og midt-Norge kan vente seg temperaturer på 10-15 grader, Østafjells 15-20 grader. Fra det nordlige Nordland og oppover; 5-12 grader.

Det mest stabile været finner vi hele helgen på Østlandet.

Linker:

Storm Weather Center