Vinner av kåring:

- Beste byen å leve i

Coronapandemien har skapt store endringer for hvilke byer i verden som er best å leve i.

BESTE BYEN: Auckland i New Zealand har nylig vunnet prestisjefylt kåring. Foto: Juice/REX
BESTE BYEN: Auckland i New Zealand har nylig vunnet prestisjefylt kåring. Foto: Juice/REX Vis mer
Publisert

Covid-19-pandemien har skapt store endringer for nettstedet Economist Intelligence Units årlige rangering av mest beboelige byer.

I år er det Auckland i New Zealand som er den beste byen å leve i, ifølge nettstedet.

Forrige vinner var Wien i Østerrike, som denne gangen havnet utenfor topp ti. Den østerrikske hovedstaden har ligget på førsteplass siden 2018. I år havnet Wien på tolvteplass.

De viktige faktorene

Auckland er den beste byen å bo i basert på faktorene nettstedet tar for seg i kåringen, som er stabilitet, helsetjenester, kultur og miljø, utdannelse og infrastruktur.

Fjorårets kåring ble for øvrig avlyst på grunn av pandemien.

Ifølge The Guardian har coronaviruset spilt en stor rolle i kåringen, på grunn av faktorer som helsetjenester og stabilitet, for å finne ut hvilken by som er mest beboelig.

Stengte for turister

New Zealand har ikke opplevd pandemien på lik linje med resten av verden, da de har holdt øya i det sørvestlige Stillehavet isolert for turister under pandemien.

De lave smittetallene i landet har ført til at Auckland gikk helt til topps, og hovedstaden Wellington havnet på fjerdeplass.

- New Zealands nedstengning av landet under pandemien førte til at samfunnet deres kunne gjenåpne tidlig. Håndteringen gjorde det mulig for borgere i byer som Auckland og Wellington å nyte en livsstil som liknet på det før-pandemiske livet, skriver Economist Intelligence Unit (EIU) i en uttalelse.

Fire land på topp ti

Lista over de mest beboelige byene å leve i har bare fire land blant de ti beste. New Zealand, Japan, Australia og Sveits tapetserer topplista, med minst to byer fra hvert land.

Osaka i Japan havnet på andreplass, med Tokyo på femteplass.

Australia har hele fire byer på topplista, med byene Adelaide, Perth, Melbourne og Brisbane. Sveits er det eneste landet som representerer Europa, med Genève og Zürich på sjuende- og åttendeplass.

På motsatt side får Syrias hovedstad Damaskus prisen for verdens minst beboelige by.

De 10 beste byene å leve i:

1: Auckland, New Zealand (96.0)

2: Osaka, Japan (94.2)

3: Adelaide, Australia (94.0)

4: Wellington, New Zealand (93.7)

4: Tokyo, Japan (93.7)

6: Perth, Australia (93.3)

7: Zurich, Sveits (92.8)

8: Geneve, Sveits (92.5)

8: Melbourne, Australia (92.5)

10: Brisbane, Australia (92.4)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer