- Beste julegaven vi kunne ha fått

I går jublet Torunn Austdal Rasmussen, mor til den drepte Tina Jørgensen. Riksadvokaten henla drapssiktelsen mot Tinas ekskjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): I over ett år har Tinas ekskjæreste vært siktet for å ha drept Tina 24. september 2000. Riksadvokaten mener bevisene ikke holder, mens politiet hadde innstilt til tiltale for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

- Over nyttår må vi vurdere om etterforskningen bør gjenopptas, sier politibetjent Bjørn Kåre Dahl ved Stavanger politidistrikt.

Har mareritt

Barnåler som ble funnet ved den omkomne og i bilen til Tinas ekskjæreste var politiets viktigste bevis. Advokat Atle Helljesen, som forsvarte ekskjæresten, mener han aldri skulle vært siktet.

Moren har aldri trodd at ekskjæresten drepte hennes datter.

- Han elsket jo Tina, han ville bære henne på hendene.

- Hun ble behandlet så brutalt og forferdelig stygt, det gir meg fortsatt mareritt å tenke på at hun ble kastet i kummen etter at hun ble drept. Hennes tidligere kjæreste har bare godt i seg, han kunne aldri gjort noe sånt, sier hun.

Seint i fjor høst satt Tinas kjæreste sju uker i varetekt, siktet for drapet.

Etter løslatelsen har han jobbet, hele tida har han hatt nær kontakt med Tinas familie.

Støtter ekskjæresten

En henleggelse ut fra bevisets stilling visker kanskje ikke bort all mistanke. Tinas mor ber folk innstendig om å slutte med rykteflommen og fordømmingen.

- Han har måtte bære en vanvittig belastning, ingen kan tenke seg hvor vondt det er å være drapssiktet. Nå kan han rette ryggen og tenke framover, jeg skal gå ved hans side, sier Torunn Austdal Rasmussen.

- Hvordan ser du på politiets arbeid?

- Den ene teorien har blokkert for andre muligheter. De vil ha en person dømt, men jeg må vite hundre prosent sikkert i mitt hjerte at rett person sitter bak murene. Det hadde ikke nyttet om de kom med 100 indisier mot ham, så lenge jeg følte det var feil.

Uoppklarte drap

Tina-drapet er uoppklart, som Gunn Merete-drapet på Bryne i fjor og Birgitte-saken på Karmøy. Tre unge kvinner er drept i Rogaland. Alle uoppklarte.

Tinas mor tør ikke håpe på at drapet på hennes datter blir oppklart: - Det er fryktelig at Tina er borte. Nå kan vi ha ei god høytid fordi en god gutt er utenfor mistanke, sier hun.

GLAD: - Jeg ringte og gratulerte ham med henleggelsen, han er en god gutt som aldri kunne vært så stygg mot Tina, sier Torunn Austdal Rasmussen.