Hurdal, 20140310. Hurdalssjøen  Regjeringen er samlet til budsjettforhandlinger.Erna Solberg er klar.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
Hurdal, 20140310. Hurdalssjøen Regjeringen er samlet til budsjettforhandlinger.Erna Solberg er klar. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

Beste måling for Solberg siden valget

Ble mer populær etter nyheten om Jens Stoltenbergs avgang fra norsk politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) har blitt mer populær etter at det ble kjent at Jens Stoltenberg (Ap) er på vei ut av norsk politikk. Jonas Gahr Støre (Ap) er foreløpig en svakere motkandidat.

I NRKs nyeste statsministermåling svarer 44,3 prosent at de mener Erna Solberg er best skikket til å være statsminister. 38,9 prosent foretrekker Støre, mens 16,8 prosent er usikre på hvem av de to som er best.

Norstat gjennomførte målingen den første uken i april. Da de i mars spurte hvem folk foretrakk av Solberg og Stoltenberg, svarte 43,3 Solberg, mens 42,1 prosent helst ville ha Ap-lederen. 14,6 var usikre den gangen.

- Jeg synes det er veldig hyggelig at folk åpenbart synes det er greit at jeg er statsminister. Det er alltid gøy med framgang. Jeg synes også dette er en god tillitsmåling for Jonas, sa Solberg da hun fikk vite resultatet før påske.

Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere tallene, ettersom Jens Stoltenberg fortsatt formelt er Arbeiderpartiets statsministerkandidat.

(NTB)