Beste sionist på Wikipedia får tur med luftballong

50 ungdommer trenes for «Wikipedia-krig».

LUFTBALLONG: Klarer du å skrive flest artikler med sionistsympatier på Wikipedia de neste fire årene, får du en tur i luftballong over Israel. Foto: Reuters
LUFTBALLONG: Klarer du å skrive flest artikler med sionistsympatier på Wikipedia de neste fire årene, får du en tur i luftballong over Israel. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): To sionistorganisasjoner arrangerte i går et kurs i hvordan man skriver Wikipedia-artikler.

- Vi ønsker ikke å gjøre Wikipedia høyrevridd, men at våre synspunkter kommer fram, sier Naftali Bennett, direktør for Yesha Council, til Haaretz.

Målet til sionistene er å styrke den hebraiske versjonen av Wikipedia, samt bidra til den engelske versjonen - for å styrke Israels omdømme i utlandet.

Som eksempler på artikler sionistene ønsker å påvirke, nevnes artikkelen om Gazaflåten som ble bordet av IDF, der ni aktivister ble drept.

- De første timene etter raidet på Gazaflåten var det ingen informasjon med vårt syn på saken ute. De første timene var det millioner av mennesker som søkte på «Gaza» og «flåte» og kom til Wikipedia-siden, sier Bennett.

50 ungdommer deltok på kurset, og det er flere temaer de ønsker å redigere artiklene til. Ei jødisk jente forteller at den første artikkelen hun vil skrive er en om den jødiske familien.

- Den første setningen i artikkelen vil være: «Den jødiske familien er den ultimatet svaret på Vestens ensomhet og mangel på kjærlighet, sier Ruthie Avraham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer