Beste Sp-måling på 20 år

–Jeg tror det er en fordel for alle politikere å snakke så folk forstår, sier Slagsvold Vedum. 

SÅÅÅÅ STORE: Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum har ikke vært større på 20 år enn de er nå. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SÅÅÅÅ STORE: Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum har ikke vært større på 20 år enn de er nå. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For første gang på 20 år har Senterpartiet over 10 prosents oppslutning på VGs partibarometer.

På den siste målingen som InFact har gjort for avisen får Senterpartiet en oppslutning på 10,2 prosent, en fremgang på 1,3 prosentpoeng fra forrige måling. Sist gang partiet nådde samme høyder var i februar i 1997, da oppslutningen lå på 11 prosent.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tror at et klart og tydelig språk har bidratt til å gjøre Senterpartiet til et bredere folkeparti.

- Jeg tror det er en fordel for alle politikere å snakke så folk forstår. Det er altfor mye bruk av fremmedord som skaper avstand til politikere. En del folk bruker fremmedord for å jåle seg til, og sånn vil ikke jeg være, sier han.

Samtidig mener han at folk er lei regjeringens sentraliseringsreformer.

- Senterpartiet har vært tydelige på at vi vil ha levende bygder og byer, og det ser ut som folk er enige i, sier Vedum.

Arbeiderpartiet faller dramatisk på målingen med 3,9 prosentpoeng og får en oppslutning på 33 prosent. Takket være Sp-framgangen får de rødgrønne partiene likevel flertall på målingen. SV får en oppslutning på 4,8 prosent, en framgang på 1,2 prosentpoeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer