Bestefar (90) dømt til to års fengsel for overgrep mot barnebarn

I Øst-Finnmark tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 90 år gammel mann bosatt i Nordland er i Øst-Finnmark tingrett dømt til fengsel i to år for seksuelle overgrep mot tre barnebarn.

Ifølge tiltalen startet overgrepene da barnebarna var under 14 og 16 år gamle.

De tre fornærmede, som er hjemmehørende i Øst-Finnmark, er nå alle voksne.

I retten erkjente mannen straffskyld for overgrep mot de to eldste barnebarna, men ikke den yngste. Retten fant imidlertid mannen skyldig i overgrep mot alle tre, melder iFinnmark.

De straffbare handlingene ble kjent i 2012, samme år som det siste overgrepet skjedde, ifølge tiltalen.

- Det dreier seg om mange overgrep begått av en morfar, en tillitsperson som barna hadde nær kontakt med, og som de hadde grunn til å forvente å føle seg trygg sammen med, heter det i dommen fra Øst-Finnmark tingrett torsdag.

Fengselsdommen er i tråd med aktors påstand. Retten vurderte om tiltaltes høye alder skulle medføre at straffen gjøres helt eller delvis betinget, men kom til at straffen gjøres ubetinget.

I formildende retning ble det lagt vekt på lang saksbehandlingstid og tiltaltes delvise erkjennelse.

90-åringen er også dømt til å betale oppreisning og erstatning på til sammen nær 360.000 kroner til de tre barnebarna. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer