Bestefar avslørte seksuelt overgrep mot barnebarnet

Stefaren (32) dømt til tre år og fire måneders fengsel. - Han ble lettet da han ble oppdaget, sier forsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den da 15 år gamle jenta hadde lagt seg for kvelden etter et selskap på julaften da bestefaren skulle hente noe i en bod som lå innenfor hennes soverom.

Da han kom inn på soverommet oppdaget han den 32 år gamle stefaren ved 15-åringens seng avkledd nedentil.

Dømt til fengsel 32-åringen skal ifølge dommen ha løpt ut av rommet med buksene på knærne da han ble avslørt.

Nå er han i Nord-Troms tingrett dømt til tre år og fire månders fengsel etter at retten fant det bevist at han jevnlig  fra juli 2008 fram til julaften i fjor har begått jevnlige seksuelle overgrep mot stedattera.

- Det som skiller denne saken fra andre overgrepssaker, er at en delvis tilståelse foreligger. Det er uvanlig i denne type saker, men det er mulig det kan ha en sammenheng med at han ble påtruffet av bestefar bukseløs, sier statsadvokat Hugo Henstein til Dagbladet.

Han var aktor i saken, og forteller at 32-åringen uttrykte anger i forbindelse det han hadde gjort.

- Jeg er enig i dommens premisser, altså det de har funnet bevist og de forhold han domfelles for, sier Henstein.

Han opplyser at de foreløpig ikke har tatt stilling til om de vil anke dommen.

- Straffeutmålingen er noe mindre enn vår påstand, men det er ikke stort avvik mellom påstand og dom.

- Lettet da han ble oppdaget 32-åringens forsvarer, advokatfullmektig Ida Lejon, sier at mannen følte en lettelse da han ble oppdaget.

- Han følte en lettelse over at det ble oppdaget fordi det på den måten ble satt en stopper for dette. Han vet at han har gjort noe veldig galt og angrer på det som har skjedd, sier Lejon til Dagbladet.

- Han bestemte seg tidlig for å legge alle kort på bordet og ville stå til ansvar for det han hadde gjort. Han har vært helt ærlig fra starten, sier hun.

Lejon sier at det har vært viktig for klienten at saken blir minst mulig belastende for fornærmede og mener han har i betydelig grad og mer enn vanlig bidrat til egen domfellelse.

- Han har forøvrig erkjent ansvar for oppreisning og erstatning. Han har tatt betenkningstid når det gjelder ankespørsmålet. Han vil vurdere dette nøye, spesielt utfra hensynet til fornærmede.

Aktor la også ned påstand om skilsmisse for 32-åringen og offerets mor. Retten har tatt kravet til følge.