Bestefar bæsjet i motebutikken

Her gikk han rolig ut av døra på Karl Johan. Hvem har sett velkledd herre i 55 – 60 års alderen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En bisarr eller latterlig historie, kanskje begge deler samtidig. Du får selv sette karakter når du har lest følgende historie fra virkeligheten fra en motebutikk på Oslos paradegate Karl Johan i formiddag.

Status ved stengetid er uansett at ledelsen i Jack & Jones er på jakt etter en voksen, velkledd mann i bestefar-alder, som har gjort sitt fornødne på prøverommet i en fancy ungdomsbutikk ved Stortorvet.

Dagbladet.no har snakket med to av de ansatte i butikken, som åpnet døra klokka 10.00. De første par timene var det liten trafikk og bare to på jobb.

Kvalmende lukt

Ingen merket noe mistenkelig før ved 12-tiden. En kvalmende lukt rev i neseborene fra et av prøverommene inne i butikken, om lag 20 meter fra kassa.

Der kom griseriet for en dag: Under et forheng av skinn lå illeluktene mannebæsj på golvet og på en stol.

De to på jobb hadde ikke sett noen mistenkelige personer i butikken.

Utpå ettermiddagen fikk ledelse en ny aha-opplevelse når videoopptakene fra selve butikklokalet ble gransket. Det er ikke lov å montere overvåkningskameraer i prøverom.

Daglig leder Ingun Eikeli beskriver hva hun så:

- Vi ser en voksen mann komme fra prøveromsområdet over lokalet midt i butikken i retning kassadisken og utgangen mot Karl Johan. Klokka på opptakene viser like etter 10.35. Han bærer på noe og smetter kjapt bak disken mens en av de ansatte er opptatt et kort øyeblikk med å henge opp nye klær fem-seks meter unna. Så spaserer han rolig ut på Karl Johan. I søppelkassa bak disken finner vi mannens boksershorts, som han åpenbart har tørket seg med.

185 høy og gråskallet

- Mannen er trolig mellom 55 og 60 år gammel og han var velkledd, sier Eikeli til Dagbladet.no.

- På en side ser vi det latterlige i episoden, men vi tar også saken så alvorlig at vi i samråd med vår danske kjedeeier vurderer å politianmelde det som skjedde. Etter å ha drøftet saken oppover i organisasjonen vil vi ikke frigi noen bilder fra overvåkningskameraene til Dagbladet.no før spørsmålet om politianmeldelse er avklart, sier Ingun Eikeli.

Butikken på Stortorvet/Karl Johan er den fremste profileringsbutikken for Jack & Jones-kjeden i Norge.

- Har dere noen fiender eller kranglete kunder som vil ta hevn får en dårlig handel?

- Ikke som jeg aner noe om etter den måneden jeg har vært daglig leder her. Heller ingen av de andre ansatte kan finne noe motiv for en slik handling.

- Dette er vel ingen typisk klesbutikk for menn i 55 – 60 års alderen?

- Nei, vi har kunder opp mot 50, men den store tyngden ligger mellom 20 og 40 år.

- Har mannen i overvåkningskameraet stjålet noe?

- Nei, det er ikke noe som tyder på det. Han har tørket seg med egen underbukse, og han har ikke tatt noen ny her i butikken, sier daglig leder.

Kondomer på spisebordet

Også i forrige uke hadde motebutikken på Karl Johan ubudne gjester. Men det var etter stengetid.

- Jo da, det stemmer at vi fant kondomer på spisebordet på pauserommet. Og vi er helt sikre på at det var ryddet da vi låste kvelden før. Men disse to episodene har ikke noe med hverandre å gjøre. I forrige uke er det nok noen som har tusket til seg inngangskoden, sier daglig leder.

VELKLEDD HERRE: Her ruslet mannen i 55 - 60 års alderen rolig ut på Karl Johan etter å ha gjort sitt fornødne i prøverommet i motebutikken Jack & Jones ved 10.40-tiden tirsdag formiddag.