Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bestefar beskutt på E6 i Ringsaker

Prosjektilet knuste ruta i hodehøyde. Nå kan nytt tips åpne opp for at flere biler er beskutt.

E6: Her ble bestefaren beskutt slik at ruta knuste. Ytterligere en bilist skal ha opplevd at han ble beskutt, uten at prosjektilet traff bilen. Foto: John Arne Holmlund/Hamar Arbeiderblad
E6: Her ble bestefaren beskutt slik at ruta knuste. Ytterligere en bilist skal ha opplevd at han ble beskutt, uten at prosjektilet traff bilen. Foto: John Arne Holmlund/Hamar Arbeiderblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hamar Arbeiderblad melder i dag at en bilfører fra Brumunddal ble beskutt da han kjørte på E6 sørover i Ringsaker.

- Kona og jeg var på vei hjem fra hytta. Trafikken gikk i 80 km/t. Ved Botsenden smalt det voldsomt i sidevinduet, og glassplinter føk inn i kupeen. Smellet var så høyt at jeg var nær ved å kjøre i grøfta, sier bilføreren, som av hensyn til barnebarna ønsker å være anonym, til Hamar Arbeiderblad.

Vel hjemme sjekket bilføreren ruta, da fikk han seg et sjokk.

- Hjemme i Brumunddal oppdaget jeg det som må være et kulehull i sidevinduet - i bilførers hodehøyde. Jeg ble helt satt ut, sier bilføreren som ønsker å være anonym til Hamar Arbeiderblad.

- Ikke grovkaliber Bilføreren tok kontakt med politiet, som bekrefter overfor Dagbladet at det kan være snakk om et kulehull. Politiet har i morgentimene i dag vært i kontakt med jegerlag i nærheten, men ingen av dem har vært ute og jaktet i området.

- Vi har ikke funnet noe prosjektil ennå, så vi holder alle muligheter åpne. Det er i tilfelle snakk om et finkalibert våpen, det har verken gått inn eller gjennom kupeen, sier kriminalsjef ved Ringsaker lensmannskontor Stig Aarlien til Dagbladet.

- Kan det være snakk om steinsprut?

- Det kan ha vært en helt spesiell type stein. Vi kan utelukke at det er grovkaliber, hvis det har vært et våpen, er det en luftbøsse eller soft gun, sier Aarlien.

Bilmekanikeren som byttet ruta til bilføreren sier til Hamar Arbeiderblad at han utelukker steinsprut som årsak til at ruta knuste.

Kan være flere biler Etter det Dagbladet erfarer skal ytterligere en bilist ha blitt beskutt på samme sted, men da bommet kula. Når Dagbladet snakker med kriminalsjef Aarlien, har han ikke hørt om episoden.

- Den episoden er fra 21. september i år, bilføreren fikk knust frontrute og mener det kan ha kommet fra et skytevåpen.  Den saken kryssjekker vi nå.

- Kan det hende det er snakk om ungdommer som ligger med luftgevær og skyter på biler for «moro skyld»?

- Hvis det er flere tilfeller, så er det noe vi kan se for oss. Nå er den andre saken fra september, så det er en god stund siden. Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med personer som har flere opplysninger, sier Aarlien til Dagbladet.

- KULEHULL: Ruta har kulehull ifølge bestefaren og en ekspert. Foto: John Arne Holmlund/Hamar Arbeiderblad
- KULEHULL: Ruta har kulehull ifølge bestefaren og en ekspert. Foto: John Arne Holmlund/Hamar Arbeiderblad Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!