Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bestefar døde da huset eksploderte

Richard Leith (64) satt barnevakt for fireårig barnebarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Richard Leith (64) fra Plum i Pennsylvania omkom da huset der han satt barnevakt for sitt fireårige barnebarn, gikk i lufta onsdag, melder CNN.

Det er uklart hva som var årsaken til den svært kraftige eksplosjonen, som skjedde midt i et boligområde i Pittsburgh-forstaden, men det spekuleres på om naturgasslekkasje kan ha skylda, skriver AP

Huset er fullstendig ødelagt.

- Det er jevnet med jorda, sier Dave Heiser, en sjokkert nabo som også forteller at trodde hans eget hus eksploderte da han hørte eksplosjonen, som skjedde tre hus unna.

- Vinduene ble blåst ut, og da jeg gikk ut, falt vrakrester fra himmelen. Samtidig løp en kvinne skrikende rundt med ei lita jente som tilsynelatende befant seg i huset og ble blåst ut av eksplosjonen, forteller nabo Heiser.

Leith og barnebarnet ble begge fraktet til sykehus, alvorlig skadd, men 64-åringen døde altså av skadene han pådro seg, mens barnebarnet overlevde. Barnets tilstand er ikke kjent.

Eksplosjonen gjorde såpass med skade på en del av nabohusene at flere familier - opptil 40 personer - er evakuert og midlertidig innkvartert på en lokal skole.

KATASTROFE: Vrakrester er spredd utover et stort område etter den svært kraftige eksplosjonen utenfor Pittsburgh. Foto: BILL WADE/PITTSBURGH POST-GAZETTE/AP/SCANPIX
KATASTROFE: Vrakrester er spredd utover et stort område etter den svært kraftige eksplosjonen utenfor Pittsburgh. Foto: BILL WADE/PITTSBURGH POST-GAZETTE/AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media