Bestefar frikjent for overgrep gjort i søvne

Sør-Trøndelag tingrett er ikke i tvil om at bestefaren forgrep seg på barnebarnet, men han ble frikjent fordi han gjorde overgrepet i søvne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 50-årene fra Trondheim ble frikjent etter å ha vært tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barnebarnet som var under 16 år, skriver Adresseavisen. Politiadvokat Marianne Høyer i Trøndelag politidistrikt har ikke tatt stilling til om saken skal ankes.

Overgrepet skjedde i 2014 da jenta var 14 år. Hun skulle overnatte hos besteforeldrene og skulle dele seng med bestemoren. Jenta våknet imidlertid av at bestefaren tok henne på underlivet. Bestefaren forklarer at han må ha sovnet, fordi han husker ikke noe før han våknet av at barnebarnet sto opp. Han erkjente seg ikke skyldig.

– Han har ingen erindring om det som skjedde. Han er lettet over frifinnelsen, sier forsvarer Per Wold.

Den rettsoppnevnte sakkyndige i saken la fram forskning som tilsier at det er mulig å begå slike handlinger i søvne, og i retten ble det ført bevis for at tiltalte har en historikk med søvngjengeri og diskusjoner i søvne. Retten mener dermed det er en reell mulighet for at mannen sov. Dermed er han bevisstløs i straffelovens forstand, og ble altså frikjent. Mannen ble også frikjent for oppreisningskravet.

(NTB)