LIVSTRUENDE SKADD I TELTBRANN: To besteforeldre og fire barnebarn ble lørdag ettermiddag forflyttet fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen og andre brannskadeavdelinger i Norden. Foto: Ole Åsheim/Nordlys
LIVSTRUENDE SKADD I TELTBRANN: To besteforeldre og fire barnebarn ble lørdag ettermiddag forflyttet fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen og andre brannskadeavdelinger i Norden. Foto: Ole Åsheim/NordlysVis mer

Bestefar og barnebarn livstruende brannskadd

Etter gasseksplosjon i telt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En bestefar i 50-årene og et fire år gammelt barnebarn er livstruende skadd etter en teltbrann i Salangen lørdag morgen.

Bestemora og tre andre barnebarna i alderen seks til tolv år, er alvorlig skadd.

Alle de seks ble lørdag ettermiddag forflyttet fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen og andre brannskadeavdelinger i Norden, opplyser informasjonsvakten ved UNN til NTB.

- Nå skal vi etteforske årsaken til brannen, sier Randi Fredly, operasjonleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt, til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere om årsaken til brannen kan være en eksplosjon som følge av gasslekasje i et propanapparat, slik vitner har forklart til Nordlys

Hytteområde

Ekteparet i 50-årene og de fire barnebarna var på telttur i fjellområdet ved Bekkebotn i Salangen kommune da de ble rammet av teltbrannen like før klokken 7 lørdag.

Teltleiren til familien lå mellom flere hytter i det aktuelle området, ifølge NTB.

Nordlys skriver at besteforeldrene er hjemmehørende i Salangen. Det er også fireåringen. De tre øvrige barnebarna bor i Lenvik kommune.

Berømmes

Samtlige seks ble fraktet med Sea King redningshelikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Ulykken ble meldt litt over klokken 7 lørdag morgen, ifølge NTB.

Ifølge redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge kom redningshelikopteret fram til fjellområdet i Bekkebotn, ved Mellomvannet innenfor Sjøvegan i Salangen, like før klokken 9 lørdag morgen.

Ifølge politiet er det gjort et enestående redningsarbeid fra personer som var på hyttene da brannen startet, og lokalbefolkningen bisto også hjelpemannskaper med snøscootere for å komme seg ut til området.