Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bestefar vant 20 millioner

En 66 år gammel bestefar vant i går kveld tidenes lottogevinst. 20 millioner kroner tikker inn på kontoen. Nå skal mannen leve ut drømmene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 66 år gamle uføretrygdede mannen fra Enebakk i Akershus er den første som er alene om en lottogevinst på 20 millioner kroner. En gang tidligere har Norsk Tipping delt ut så mye penger, men det var til et tippelag på åtte personer.

- Det er helt ufattelig, sa den nybakte mangemillionæren til Dagbladet i går kveld.

Mannen, som til sammen har ti barn og barnebarn, har ofte drømt om hva han skulle bruke pengene på om han en gang vant førstepremien i lotto. Ungene skal få litt, og så har han allerede tenkt tanken å gi noe til veldedige organisasjoner, uten at han har noen konkrete i tankene.

Sikler på motorsykkel

For noen dager siden prøvekjørte mannen en 650 kubikk motorsykkel. Det er noe han har drømt om lenge, men Enebakk-mannen innså at han ikke hadde råd til sykkelen, som kostet rundt 100000.

- Nå har jeg vel det, og kanskje kan jeg legge på noen kubikk også, sier vinneren, litt beskjedent.

Rune Berg hos Rune Berg Motor & Sport er den lokale MC-forhandleren til 66-åringen. Han sier til Dagbladet at lottomillionæren er hjertelig velkommen til butikken hans på Strømmen om han ønsker å prøvekjøre eller handle sykkel. Utvalget er stort, og Berg kan få tak i det kundene ønsker.

- Jeg solgte nylig en sykkel til en annen lottomillionær, sier Berg til Dagbladet.

Slektsmøte

Bestefaren fra Enebakk forteller at han har søskenbarn i USA og Canada som han aldri har truffet. De skal han prøve å treffe nå.

- Jeg har alltid drømt om å reise til vestkysten i Amerika. Jeg har sett bilder derfra, og jeg koste meg med Diesens reisebrev fra USA før. Nei, dit har jeg lyst å reise, og nå kan jeg gjøre det.

Lottomillionæren leverte kupongen sin på Narvesen på Strømmen storsenter onsdag. Han fikk en ferdig utfylt kupong til 30 kroner.

- Jeg tipper for rundt 30 kroner i uka, og det har bare blitt småpremier tidligere.

Selv om han har vunnet 20 millioner nå, så skal han fortsette å levere en 30-kroners kupong.

- Mer enn jeg trenger

Selv om han nå kan leve økonomisk ubekymret resten av livet, så tok han ikke helt av i går kveld. Han var hos en venninne da telefonen fra Hamar ringte. Først trodde han det var noen som spøkte med ham, men da stemmer i røret kunne fortelle hvor han hadde kjøpt lottokupongen og ba ham sjekke den mot tallene på tekst-tv, så kom den store skjelven.

- Jeg skalv på hendene og blodet pumpet gjennom kroppen. Han fra Norsk Tipping ba meg sette meg før han sa hva det gjaldt, men jeg hørte ikke på ham. Da jeg forsto hva som hadde skjedd, satte jeg meg rett ned. De vet tydeligvis hva de snakker om i Norsk Tipping.

20 millioner kroner er mye penger, atskillig mer enn jeg trenger. Men jeg kommer ikke til å leve noe luksusliv, selv om det nok blir noen reiser og slikt. Kanskje flytter jeg til varmere strøk også, for jeg sliter med gikt, sier mangemillionæren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media