Bestefar var statsminister under forrige norske statsbesøk

Erna 21 år etter Gro. I Singapore er det familien Lee som fortsatt regjerer.

FØRSTE NORSKE STATSMINISTERBESØK PÅ 21 ÅR:  Statsminister Erna Solberg inspiserer æresgarden sammen med Singapores statsminister Lee Hsien Loong i presidenpalasset Istana onsdag. Det var 21 år siden sist gang en norsk statsminister var på offisielt besøk i landet i det lille asiatiske landet. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
FØRSTE NORSKE STATSMINISTERBESØK PÅ 21 ÅR: Statsminister Erna Solberg inspiserer æresgarden sammen med Singapores statsminister Lee Hsien Loong i presidenpalasset Istana onsdag. Det var 21 år siden sist gang en norsk statsminister var på offisielt besøk i landet i det lille asiatiske landet. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er en utfordring at makten i Singapore går i arv, sier statsminister Erna Solberg (H).

Da militærorkesteret dro i gang en plettfri «Ja, vi elsker» og Solberg ble tatt imot av statsminister Lee Hsien Loong og president Tony Tan Keng Yam i presidentpalasset Istana onsdag, var det 21 år siden sist en norsk statsminister hadde vært på besøk.

Mye - og lite - har endret seg siden.

Da Gro Harlem Brundtland (Ap) i 1995 besøkte Singapore, satt «landsfaderen» Lee Kuan Yew ved makten. Lee var statsminister i 31 sammenhengende år. Etter avgangen i 1990 fortsatte han som seniorminister og veiledende minister helt fram til 2011.

Ble tatt opp Den sittende Lee er barnebarnet til landsfader Lee, som døde i fjor.

- Det er en utfordring for menneskerettighetssituasjonen i Singapore at en familie og ett parti er så økonomisk sterke at landet i praksis ikke har noen opposisjon, sier Solberg.

Hun hadde planer om å ta opp teamet i samtalene mellom de to onsdag. Etter stemningen å dømme da delegasjonene gikk videre til lunsj etter et møte som gikk en drøy halv time på overtid, ble Lee neppe satt ut av Solbergs anmerkning på feltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer